Fredagsmatch mot Öckerö IBK på bortaplan kan låta tråkigt, segt och oinspirerande – men i vårt fall sjukt roligt! Vi kom – efter lite sjukdom, skador samt problem med barnvakt – till spel på två femmor och 10 man samt Peter i mål.

Öckerö började matchen bäst. De satte upp ett högre tempo än vad vi förväntade, lyckades väl med sitt presspel och vi låg ett par steg efter i stort hela tiden. Med andra ord var vi, tyvärr, ganska tacksamma att spela mot då vi själva låste in oss och gav dem möjligheten att sätta upp sitt lag. Det gav också utdelning å deras vägnar, 1-0 kom 5:28 och 2-0 7:32 in i period nummer ett. Därefter griper vi – på klassiskt Hovås-manér – ett halmstrå och reducerar till 2-1 genom Kakan (8:48) innan Öckerö kan elda på igen och göra ytterligare två mål innan perioden är slut. Underläge med tre bollar i paus.

Inför andra är vi tydliga med vad vi ska göra: spela bollen snabbare från backposition för att inte låta dem komma till lägen att pressa nämnvärt och använd korridorerna – som var relativt öppna – ner i hörn. Sagt och gjort kan man säga, i matchens andra period visar vi prov på en helt annan pondus och vi har även släppt sargen och börjat jobba med fötterna. Trots en böljande start uteblir målen framtill den 9’e minuten då Kakan gör sitt andra för dagen och reducerar till 4-2. Därefter får vi chansen i PP att återigen reducera men spelet stämmer inte riktigt för dagen och Öckerö kan hålla tätt. 16:17 var det däremot dags igen och den här gången är det Robert “Arvika” Rosenquist som hittar nätet och sätter 4-3-bollen. Vi gör även 4-4 snabbt, 16:40, och ånyo har vi hämtat upp ett underläge som – helt ärligt – såg ganska mörkt ut om man ser till matchens första period. Pausvila och 4-4 på tavlan.

I tredje fortsätter vi att elda på. Personligen tycker jag att vi spelar väldigt mycket bättre än Öckerö men tack vare en fin målvaktsinsats i deras kasse har  vi svårt att få in bollen. 7:36 får vi återigen chansen i PP och den här gången vill bollen in. Efter en vändning från egen zon får Kakan bollen på sin högerflank. Bollen går sedan vidare till David som i vanlig ordning är placerad nere i hörnet där han, med ett instick, kan hitta Gustav framför kasse som sätter 4-5-bollen. Urverket står då på 8:25 och vi har fortsättningsvis ett par fina lägen som vi dessvärre inte lyckas sätta. Vi spikar igen hemåt men i matchens absolut sista sekund (övertid?) lyckas Öckerö få in 5-5. Utan att låta för negativ kan det konstateras att höjden på klubban förpassas till kategorin skäligen misstänkt. Målet, det godkändes, 5-5 och slut på matchen.

Det kändes och känns fortfarande mer som en förlust än att vi plockade en pinne. Även om det ska sägas att Öckerö är ett erkänt starkt lag på hemmaplan så finns irritationen kvar i kroppen även idag: vi skulle ha vunnit den här matchen. Det vi gör bra – och som vi visat även tidigare under säsongen – är att vi, trots ett mindre haveri första, spelar vi upp oss och kommer igen med styrka. Bortsett från deras 5-5-mål håller vi tätt i mer än 40 minuter samtidigt som vi eldar på framåt.

Jag tycker vi gör en ruskigt bra laginsats den här fredagen. Trots att egentligen alla formationer på ett eller annat vis var nya hittar vi – åtminstone efter period ett – in i ett bra spel och stabilt försvar. Peter gör en fin insats i målet och de utespelare som jag vill lyfta fram lite extra är Niklas som dominerade i sin centerposition. Helt obegripligt att bollen inte letade sig in alltså. Även Gustav ska ha en eloge för sitt uppoffrande försvarsspel samtidigt som hela laget ska slå sig för bröstet och känna att vi gjorde en jävligt bra match även om eftersmaken är mer än bitter.

På tisdag hoppas jag att vi kan ta revansch för detta “nederlag” när vi möter Hisingskärra i Lisebergshallen. Må bästa lag vinna!

Framåt!

/#22

• David
    12:49 e m, februari 2017

Enda gången jag sett dig riktigt arg Martin!

• Martin
      12:55 e m, februari 2017

Måste ha handlat om centerplatsen och att Eriks själ fanns inom mig, det är även orsaken till de två utvisningarna..

• Erik
    3:07 e m, februari 2017

Det verkar höra till att ta ett par 2or på den positionen

• Pajen
    4:29 e m, februari 2017

Bra jobb gubbar

• Jonny
    10:23 e m, februari 2017

Tack för en go match i fredags. Här kommer lite highlights om ni vill kolla in målen från matchen.

• Martin #22
      10:15 f m, februari 2017