Under helgen som gick spelades årets upplaga av Björnslaget. Känslan var god inför turneringen och trots att vi – tyvärr – inte tog oss vidare från gruppspelet tycker jag att vi visade upp ett bra spel.

Hur som, vi börjar i rätt ordning. Den första matchen spelades mot Marstrands IBK som vi under hösten kommer att möta i serien. Såhär i efterhand var vi inte riktigt vakna när matchen drog igång. Med fart och fläkt drog de till åren yngre spelarna igång med ett rejält tempo. Matchen förhöll sig tämligen jämn men i slutändan drog Marstrand det längre strået och kunde vinna med 4-2.

Förutsättningarna inför lördagen var med tanke på förlusten ganska klara. Vi behövde vinna mot SSG IF för att ha en chans att avancera. Sagt och gjort, i en mycket bättre insats slog vi SSG från Öland med klara 6-3. Dessvärre finns inte mycket glädje att ta med sig från den matchen då vår nyanlända Carlshamnsbo, Jacob Johansson, drog på sig en knäskada i den matchen.

I gruppspelets sista match mötte vi IBF Älvstranden som huserar i division 2. Vi ville vinna, men det började väl sisådär. Älvstranden kunde via två snabba mål gå ifrån till 0-2. Det andra målet var dessutom riktigt snöpligt då de via ett halvdant skott, som träffar en fot/klubba, fick bollen i nät. Hur som helst: att lägga sig platt och ge upp, det är inte vår stil. Vi jobbade oss in i matchen och kom ikapp till 2-2. Matchen stod och vägde och vi hade definitivt lägen för att avgöra men vi lyckas tyvärr inte få in bollen. Med drygt fyra minuter kvar är det istället Älvstranden som gör mål och resultatet 2-3 står sig matchen ut. Sorti.

Om man bortser från matchresultaten tycker jag trots allt att vi gör en fullt godkänd insats. Det är trots allt ett par månader sedan vi spelade match senast och med tanke på det, och inte helt samspelta kedjor/bortfall, presterar vi ändå utefter förutsättningarna. Vi har lite att slipa på framförallt vad det gäller defensiven samt hur vi ska agera i uppspelsfasen, och det är något vi kommer att lägga krut på framöver.

Innan serien drar igång ska vi vara helt redo. Det innebär att fokus ligger på att träna och dessutom har vi två träningsmatcher klara. Måndagen den 12’e september kommer vi att möta Landvetter Wings och den 22’a september får vi snöra skorna rejält då vi möter Guldhedens IK.

Med det sagt, och tyvärr i ett lite kortare inlägg, får det vara nog för denna gången.

P.S. njut av vårt nya klubbemblém!

Framåt!