Äntligen säger jag. Äntligen dags. Äntligen match. Efter tre helt okej träningar (nog är det en bit kvar till serieformen) känns det riktigt motiverande att få dra på sig Hovås-tröjan och spela på riktigt igen.

Vad vi möter för lag spelar egentligen mindre roll. Jag har inte koll på lagen heller ska tilläggas utan det jag ser fram emot mest är bara att sätta fart på den där plastbollen som trollbinder mig år efter år.

Vi har ett gäng nya ansikten med som direkt har börjat ta för sig. Det ska bli intressant att se dessa nytillkomna spelare i matchsituation (även om nu alla inte är med just i helgen på grund av småskador och andra orsaker). Hur det kommer att gå ikväll i den första matchen är också en bra fråga. Jag tror som vanligt på seger och det är också målsättningen. Även om det kan tänkas saknas några gubbar i helgen (jag missar morgondagens dagsmatch) så tror jag att lite matchspel är behövligt. Att få ett riktigt motstånd, kanske lite power- och boxplay och förhoppningsvis (!) få känna på nätet – utan att det är seriespel – är alltid utvecklande och roligt dessutom!

Coach är borta från spel idag men jag hoppas att han finns med i båset. Nu i början av säsongen kan jag för min egen del tycka att det är bra att ha en stationär tränare vid sidan om. Även om det är tråkigt att vår kära Magnus inte kan spela kommer det vara nyttigt för oss ute på planen att kunna bli dirigerade i rätt riktning. Jag vet själv hur vilsen man kan vara i säsongens första match och lite extra stöttning skadar aldrig.

Till dagens match spelar följande:
Joel i kassen.
Gustav, Mats, Daniel och Ludde som backar.
Jonte, Viktor och Robert som centrar.
Jag, Anton, Pelle, Soheil, Arvid och John som forwards.

Daniel och Ludde är helt färska idag tillsammans med Viktor på centerplatsen. Markus (också ny) skulle ha varit med men en skadad fot sätter stopp för det. Tråkigt, men så är det ibland.

Utan att veta någonting hur vi formerar oss kan jag tänka mig att Ludde och Daniel får lite erfarenhet vid sidan om sig. Det vill säga att Ludde spelar med Mats och Daniel med Gustav eller tvärtom. Det här är ju bara spekulationer ska ni veta, så det ska bli spännande att se vad Coach har i rockärmen.

I anfallsformationerna lämnar jag det helt öppet. Jag tror att oavsett hur vi spelar, och med vem, så kommer vi att göra bra ifrån oss och framförallt ha en lärorik helg bakom oss när vi summerar Björnslaget. Lottningen är perfekt, med ett divsion 6-lag, ett i divsion 3 och slutligen ett i division 2.

Det ska bli kul att spela ikväll!

/22