Efter att ha famlat i mörkret, med sex (!) raka förluster, var det under söndagen äntligen dags att plocka tre välbehövliga poäng. För att symbolisera känslan, tycker jag att Shout out Louds låt “The comeback” åtminstone kan ge en antydan om vilken lättnad segern innebar. Höj volymen, tryck på play och läs!

Shout out Louds – The Comeback
[audiotube id=”vFTdTf1rM8s” size=”large”]

Ett för dagen fullt lag innebar spel på tre femmor och jag tror – eller så var det bara jag – att de allra flesta var ruskigt spelsugna. Matchstarten blev efter lite strul med att få beträda planen (ja, det spelades ju tydligen en match före oss som aldrig tog slut) något försenad. En uppvärmning på läktaren ledd av Engdahl följde och efter ett par minuter på planen drog matchen igång. I period ett hade vi stundtals ett ganska massivt övertag. Chanserna radades upp, men bollen ville inte riktigt in. Vi har nog aldrig forcerat ett motståndarmål med samma intensitet tidigare under säsongen men trots det blev utdelningen, sett till antal skott och målchanser, skral.

Det skulle dröja till den tionde minuten innan Andreas Engdahl, från backposition, kunde skjuta in 1-0 med trafik framför kassen. En lättnad, minst sagt! Två minuter senare åkte Göteborg City på en tvåa för slag. Spel i fem-mot-fyra och 2-0 hängde i luften men bollen ville verkligen inte leta sig in, trots ett rejält spelövertag. När City sedan blev fulltaligt var kvitteringen inte långt borta. En rensning från deras backar letade sig fram till en fristående City-spelare, direkt från utvisningsbåset, men på något mirakulöst vis blev det inget mål och 1-o stod sig perioden ut.

I matchens andra period fortsatte vi tugga på. Det här var en match vi verkligen inte tänkte släppa. Magnus, med nygammal klubba för dagen, klev i den åttonde minuten upp på vänsterkanten och kunde få iväg ett “höstlöv” som via en styrning (?) från John letade sig in bakom Citys målvakt. 2-0 var ett faktum och det kändes som en islossning hägrade efter ett par missade målchanser. Den känslan förvandlades snabbt till något annat, när  Göteborg City reducerade till 2-1 efter ett snabbt frislag där bollen slutligen letade sig upp i krysset bakom Jonte. I några minuter kändes matchen lite mer öppen, men som jag sa tidigare var det här en match vi verkligen skulle vinna. Ett par minuter senare jobbar John fram en straff som Soheil – som förövrigt gjorde sin bästa match för säsongen – fick möjligheten att förvalta. Dessvärre höll City’s målvakt tätt den gången, och spel i numerärt överläge väntade istället. I det efterföljande PP’t – som skulle vara språngbrädan mot segern – åker Per på en tvåa. Målen låter sig vänta på sig och resultatet 2-1 står sig faktiskt ända till periodpausen.

Tredje perioden börjar med en snabb kvittering av Göteborg City till 2-2 men sedan var showen vår. 3-2 kommer genom Erich och 4-2 gör Nordwall med ett fint slagskott från vänsterflanken upp i nättaket. Dessförinnan har samma spelare missat matchens andra straff med kommentaren: “- Jag vill ju spela powerplay”. Super-Sulan Soheil gör sedan 5-2 innan Robert kämpar in 6-2 efter en offensiv anstormning från sin backplats. Noterbart är att tre mål på rad kommer från en rightvinklad klubba. Ville, dagens ålderman, spikar sedan matchresultatet 7-2 med ett skott från slottet redan efter tolv minuters spel in i den tredje perioden.

Tre snabba från matchen

– Vilken moral! Trots en rejäl skara nederlag tar vi oss i kragen som ett kollektivt ånglok. Grymt!
– Sparkapitalet: vi missar fortfarande många lägen som egentligen ska vara mål. Bland annat två straffar. Det finns mer att hämta i kommande matcher.
– KÄMPARINSATSEN från Erich och Robert. Gud gav oss förmågan att springa och slita för allt vad det är värt. Snacka om att ta tillvara på detta.

För fullständig matchrapport → GIBF.se

• Coach
    11:19 e m, februari 2014

Gåshud! Kung Sulan, maskinen Erich och järnviljan Robert, vilken match!

12:05 f m, februari 2014

Gött jobb!

• Per
    7:16 e m, februari 2014

Rightare for the win!

• Martin Jagbrant
    10:43 e m, februari 2014

Äckligt spam-inlägg här tidigare.

Tog fram yxan och högg tills svetten rann!