Två helgers speluppehåll följdes under gårdagen upp av en ny seriematch. För motståndet  stod den här gången Sportlife Kungälvs IBK på bortaplan. Två sena avhopp i form av Engdahl och Farzan förändrade förutsättningarna inför matchen, men det var trots allt ett harmoniskt Hovås som kom till spel.

Inledningsvis handlade dessvärre det mesta om våra motståndare Kungälv. Den första delen av period nummer 1 fick vi i ärlighetens namn slita rätt hårt för att hitta rätt i försvarsspelet och resultatmässigt innebar det att Kungälv först och främst kunde ta ledningen med 1-0 för att senare utöka till 2-0. Efter det andra insläppta målet förbättrades spelet mer och mer. Trots en utvisning på Gustav Zaar för hårt spel höll vi tätt perioden ut och kunde istället reducera genom Per på pass från Nordwall.

Den andra perioden började i min mening bättre men resultatet på måltavlan stod sig. Efter drygt halva perioden kom sedan 3-1 för Kungälv innan Gustav kunde göra 3-2 efter 12.46. 4-2 skulle dock komma lika snabbt och Kungälvs tvåmålsledning var åter intakt. 20 sekunder efter målet drabbas Kungälv av sin första utvisning för dagen och i det efterföljande PP’t lyckas Mats skjuta in 4-3 från höga slottet. Matchuret stod då på 16.18 och redan i samma minut kommer kvitteringen som innebär 4-4 – den här gången är det Robert som lyckas överlista Kungsälvs målvakt. 4-5-ledningen hänger sedan i luften men istället kan Kungälv kontra in 5-4 i periodens sista minut och det resultatet står sig sedan perioden ut.

Inför matchens sista period går vi ner på två kedjor istället för tre vilket innebär att Jonte (som för stunden släppt sin vikarierande roll som målvakt) kliver in som center mellan John och Soheil som opererar på höger- respektive vänsterkanten. Perioden är fortfarande ung när Robert åker på en tvåa för protest mot domslut. 6-4-målet gör sedan Kungälv drygt 30 sekunder in i deras PP. Därefter följer ett spel när vi har en del chanser, men bollen lyckas aldrig gå in i mål. 12.27 kommer dock ett gyllene läge. Kungälv åker på en 5-minuters utvisning för hårt spel. Ett par lägen till trots lyckas vi aldrig hitta det spelet vi söker i vårt numerära överläge och vi lyckas under fem minuters spel 5-mot-4 inte göra mål utan det är först när Kungälv är fulltaliga som reduceringen till 6-5 kommer genom Marcus Nordwall. Med en 1.30 kvar kan sedan Mats skjuta in kvitteringsmålet och det är också ett resultat som står sig till slutsignalen.

• En match vi hellre hade vunnit men med tanke på underläget 6-4, och ett PP i fem minuter utan mål, tycker jag ändå man kan ta med sig känslan av att inte ge upp utan att verkligen spela till matchen är slut.

• Det ovana parkettgolvet medförde en hel del slarv och enkla bolltapp. Nästa match på Guldringen i vår hemmaborg kommer att bli ett intressant möte.

• Sett till chanser kunde resultatet förmodligen blivit ett annat, men allt blir inte alltid som planerat och bollen är rund.

• Imorgon rullar showen vidare med en ny träning. Och ja Gustav, det blir folk!