Bloggen har varit något tyst i det sena. Detta tyvärr beroende på mycket arbete samt tjänsteresa till London. Nu är vi äntligen back on track igen.

Tre matcher har passerat sedan vinsten mot Surte. Söndagen den 22 januari tog vi emot Floda på hemmaplan. I en match där vi inte levererade mål gick vi förlorande ur striden med snöpliga 6-7. Vi hade våra lägen men på grund av att vi var ineffektiva, och Floda väldigt effektiva, förlorade vi tyvärr matchen.

I förra helgens match ställdes vi mot det unga Marstrands IBK. Vi kom till spel med ett ganska skadeskjutet lag men gör ändå en väldigt bra insats. Framförallt visade vi prov på ett helt annat försvarsspel och återigen är vi svårslagna. Marstrand har första två perioderna medan den tredje perioden till stor del tillhör oss om man ser till målchanser. Resultatet blir i slutändan 5-5 i en match som Marstrand kunde ha vunnit men även vi. Sett till förutsättningarna, med den dålig träningsvecka i bagaget och mycket bortfall, kändes det ändå helt okej med lite distans.

Under gårdagen tog vi emot serieledande Herrestad/Walkesborg i Lisebergshallen. Vi var klara underdogs men ville ge oss fan på att prestera en bättre match än när vi mötte dem på bortaplan (15-6 torsk) under hösten. Sagt och gjort, vi visar att vi kan rubba dem. Period nummer ett börjar fartfyllt och vi får in dagens första kasse genom Robert Rosenquist efter 4:14. 1-1 kommer efter 15:41 och 1-2 efter 19:05. Den andra perioden börjar med att vi gör 2-2 i PP och det är återigen Robert som hänger dit bollen i nät. 3-2 kommer också genom Mats innan Herrestad vaknar till liv igen och gör 3-3 efter 4:41. Kakan gör snabbt 4-3 som blir 4-4 och sedan 4-5 innan vi gör 5-5. En härligt målrik period får lov att sägas.

Matchens tredje period har egentligen allt. Kamp, mål, utvisningar och två time-outer. Herrestad börjar starkast och sticker iväg till 5-9 innan vi får igång var berömda maskin. Vi reducerar till 6-9 och tyvärr får vi kapitulera och släppa dagens 10’e balja men vi är på gång. 7-10 kommer 17:09, 8-10 18:50 och 9-10 19:31. Chans till poäng? Javisst! De sista 30 blir rafflande. Vi kommer inte till läge direkt men 19:47 åker Herrestad på en utvisning och vi kör fullt ut med 6 mot 4-spel. Läget kommer också men tyvärr slinker bollen över målburen. Herrestad vinner med 9-10.

Summerat gör vi en väldigt bra match även om vi släpper 10 kassar. Herrestad/Walkesborg är ett bra, och roligt, lag och kommer klara sig fint i tvåan nästa säsong. 10-10 hade varit förnämligt att få in men tyvärr räcker det inte riktigt ända fram.

Framöver tar vi nya tag och uppladdningen inför Eken-matchen börjar på tisdag med träning i Liseberg och fortsätter på onsdag i Valhalla (vanliga tider kommande vecka). Jag passar även på att tacka för gårdagens lagfest, grymt arrangerat Peter och John. Dessutom ett storstilat avslut av vår kassör Erik Palmqvist, gott att se!

Framåt!

/#22

• Oraklet
    10:09 f m, februari 2017

Några speciella att hålla koll på I Herrestads/Walkesborg?

• Martin
      9:59 f m, februari 2017

Kan väl säga som så att försök undvika att hamna på botbänken: i PP är de vassa. I 5-mot-5 tror jag ett gäng lag i serien kan rå på dem, skillnaden mot andra lag (som också ger dem endel PP-möjligheter) är att de spelar med mycket fart under fötterna. Att hålla koll på? De två i poängligatoppen vad avser PP.