Surte IS IBK på hemmaplan i Lisebergshallen. Lördagen den 1’a oktober klockan 14:00. Det känns som igår när vi drog igång ute i Kviberg och var allt annat än tränade. Jag vet inte om vi är så tränade nu heller, men flåset börjar infinna sig i vilket fall. Hur man än vrider och vänder på det så är årets premiär en vecka bort.

Vad har vi gjort sedan augusti då? Jo, vi har dels tränat men även spelat lite härliga matcher. I Björnslaget blev det tyvärr sorti i gruppspelet, en vinst och två förluster. I efterföljande träningsmatcher har vi spelat mot Landvetter Wings division 5-lag. Det var sådär: vi vann med 21-1 och lämnar den matchen där. Under tisdagen spelade vi den sista och samtidigt första riktiga träningsmatchen. Guldheden stod för motståndet och det var en bra värdemätare. Vi fick dels uppleva hur det är att möta ett lag från en högre division och vad som krävs i den typen av matcher. Uddamålsförlust med 7-8 får även anses vara helt godkänt, speciellt med tanke på att vi låg under med 1-5.

Utöver matchspelet har vi tränat och det – dessvärre – med ganska blandat utfall av folk och närvaro. En skärpning måste till om vi ska kunna hävda oss i seriespelet framöver.

Att veta i nuläget var vi står är ganska svårt. Som vanligt har jag en god tro på vårt lag och har mina mål klara. Samtidigt vet vi inte helt vad för lag vi ställs mot. Förvisso har mer eller mindre hälften av förra årets motståndare gjort oss sällskap uppåt vilket är kul samt att vi får ett kärt återseende av Dingle som avancerade från division 4 för två säsonger sedan.

Nå väl, summa summarum kommer det blir jävligt skoj!

På spelarfronten, om man förutsätter att alla är på plats, har vi en finfin konkurrens den här säsongen. I vanlig ordning har några individer försvunnit och några tillkommit. Glädjande att se är att vi har utökat med fler högerskyttar och +1 Jolly-spelare i Tobbe Bergs uppvaknande kring material. Kanske kan vi, tillsammans, rädda Sveriges bästa bladtillverkare (ja, jag medger att skaften är sådär..). Min förhoppning är att man lyfter sig vid vetskapen om att det finns fler personer som slåss om platserna till match. Oavsett ålder behöver man utveckling och konkurrens är en av nycklarna till detta. Vår målsättning är samtidigt att vinna så många matcher som möjligt, och då ska även det starkaste laget stå på planen.

Faller alla bitar på plats kommer vi bli ruskigt starka. Samtidigt är det viktigt att inte tappa omdömet på vägen: vi måste fungera som ett lag om vi ska lyckas. Det är en prövning att gå från serieseger till nykomlingar och när det kommer omkring krävs det att vi, som lag, drar åt samma håll med en gemensam vilja om att alltid segra.

Nästa vecka stundar två oerhört viktiga träningar. Det är vanliga tider som gäller, tisdag och onsdag, och full uppslutning önskas!

Framåt Hovås!

/#22 Coach