Med stor glädje kan vi äntligen välkomna Robert “Arvika” Rosenqvist samt Simon “Karlstad” Walan till Hovås IBK.

För de som inte har koll kommer “Arvika” från Hisingskärra IBK där han spelat i två säsonger. Förra säsongen, i division 4, mäktade han med 44 poäng och i årets upplaga av division 3 står han, med sex matcher spelade, på 18 producerade poäng. Vad vi får in är alltså en poänggörare av rang och ett av de vassaste skotten i serien. Robert kommer konkurrera och spetsa till vår forwardsuppställning. Simon har varit med i loopen sedan starten av säsongen men har på grund av otacksamma jobbtider (läs: skifttider) inte kunnat medverka på riktigt förrän nu och klassas i boken som ett nyförvärv. “Karlstad” kommer – som man kan förstå av namnet – från just Karlstad och den senaste klubbadressen var Karlstads IBK. Med styrkan att både kunna agera back och center är ett ett extremt uppskattat tillskott till truppen. Som spelare är han en spelskicklig tvåvägsspelare med fin blick för spelet.

Glädjande i dessa förvärv är även att vi arbetar med vårt långsiktiga mål att sänka åldern i laget. Robert är född 1989 och Simon 1992 och passar perfekt in i laget. Båda deltog under gårdagens match mot Frölunda IBK (som förvisso slutade med en förlust) men vi fick ett smakprov i den kapacitet de besitter.

Vi har nått huvudpersonerna själva för en kort intervju:

Välkommen till Hovås IBK, Robert och Simon! Spontant – hur känns det?
Simon: – Oerhört kul att vara tillbaka och kunna träna på riktigt efter 1,5 säsong av tidsbrist.
Robert: – Det känns väldigt kul, är taggad och sugen på att köra på. Det är ett riktigt gött gäng och det känns som att man börjar komma in i det.

Som spelare ser vi dig dig Robert en poänggörare och skytt av rang, och dig Simon som en grym tvåvägsspelare med elegant teknik och med fin blick för spelet – hur skulle ni beskriva er själva på innebandyplanen?
Robert: – Jag ser mig själv som en poänggörare som förhoppningsvis kan hjälpa till med poäng framåt. Förutom detta så har jag en riktig vinnarskalle, förhoppningsvis är det en fördel, haha.
Simon: – Med de lovorden behövs knappt sägas något mer men om man ska vara lite ärlig så håller jag inte helt med angående tekniken, det har åtminstone historiskt varit plogen som gäller, ner med huvudet och spring ifrån motståndarna.

Tidigare har vi jagat just dig “Arvika” och försökt valla in dig i klubben, vad fick dig att “ta steget” över nu?
– Har ju tränat nån gång med laget förut och jag vet ju att ni är ett gött gäng. Sen så tröttnade jag lite på att åka så långt till träningar och matcher när jag spelade i Hisingskärra. Men nu är suget efter innebandy tillbaka och det ska bli riktig skoj!

Sist men inte minst, vad har ni för målsättning för kommande del av säsongen? Både för laget och jaget?
Simon: – Det vore ju himla skoj att kvala uppåt för andra året i rad. Vi gick upp med NB87 från Värmlands-3an till 2an förra året efter en riktigt ryslig avslutande kvalomgång, härlig känsla, lagfest på det?
Robert: – Förhoppningsvis hjälpa laget med 20-30 poäng!? Sen att vi är med uppe i toppen och krigar. Vet inte vad laget har för målsättning än men skulle gissa på att vara bland topp 4.

Vi avslutar med att återigen välkomna Robert och Simon till Hovås IBK samt påminna om kommande träningstider! Utöver det vill vi även tacka Hisingskärra IBK för en smidig övergång.

Söndag 2017-01-08
Rosendalshallen, B-Hallen 17:00 – 18:30