Säsongens utan tvekan mest rafflande match spelades under söndagen ute i Gråbo där FBC Lerum stod för motståndet. Vi kom till spel på två femmor och matchen började planenligt: mål i första bytet sedan vi direkt kunnat sätta press på Lerum. Repliken lät dock inte vänta på sig då Lerum drygt tre minuter in i matchen kunde kvittera till 1-1. Kort senare hade vi återigen tagit ledningen med 2-1, för att sedan se Lerum, ledda av deras nummer 21 och 22, mer eller mindre ta över matchen. 2-2 gjordes ganska exakt fem minuter in i period nummer ett och sedan kunde Lerum utöka till både 3-2 och 4-2 innan Gustav med ett fint skott från halva planen reducerade till 4-3 med 30 sekunder kvar av perioden. Nåväl, att ligga under med ett mål i paus kändes rättvist men att Lerum kunde göra 5-3 innan pausvilan kändes mindre bra. Hur som helst, Lerum vann den första perioden med 5-3.

Den andra perioden började inte riktigt som vi tänkt oss. Lerum var de första som fick +1 på tavlan när de efter sju minuter gjorde 6-3. Kort senare gör de även 7-3 och det kändes.. tungt. Men, vi ger oss inte i första taget – det ska gudarna veta. Mats reducerar till 7-4 efter en snurr-räd upp i offensiv zon. Kakan gör sedan det mentalt viktiga 7-5-målet innan pausvilan och med en period kvar att spela har vi två mål upp till Lerum.

Period nummer tre börjar bättre. Dels börjar vi kunna behärska Lerums nummer 22, som stundtals gick göra lite som han ville, samt att vi steppade upp i offensiv zon. John lyckas, med ett misstänkt självmål (?), göra 7-6 innan den evigt springande Erik kvitterar till 7-7. Lerum väljer i samband med vår kvittering att begära time-out och som det känns har vi siktet ganska bra inställt: fortsätt tugga på uppåt och håll koll på deras kontringar. Därefter följer ett lite mindre böljande spel i några minuter innan Erik återigen hittar nätmaskorna och sätter 7-8-målet som innebär ledning för oss. Ett fantastiskt viktigt mål som fullbordar vår vändning från 7-3-underläge. Imponerande! Lerum ville dock inte ge sig utan kamp. Efter att Mats fått parkera i utvisningsbåset kan Lerum i sitt efterföljande PP kvittera till 8-8 med cirka åtta minuter kvar av matchen. Därefter får vi ett PP som tyvärr inte resulterar i mål under själva utvisningen, men när Lerum återigen är fulltaliga kan David vispa in 9-8 till oss. Matchklockan står då på 17.23 och efter målet trycker Lerum på för en kvittering. De flesta sagor brukar sluta med att det blir oavgjort i en match som den här men vi lyckas utstå pressen och med en mer eller mindre oavsiktlig (?) rensning kan David fastställa slutresultatet till 8-10, och vi har tre nya inspelade poäng.

En fantastisk seger kan man kort beskriva det. Vi gör en underbar upphämtning från 7-3-underläget och jag kan medge att de flesta lagen kommer få det svårt mot Lerum. De bjuder upp till dans och det här var i mitt tycke den i särklass roligaste matchen i år. Efter att ha legat steget efter och inte fått stopp på deras “toppgubbar” lyckas vi jobba oss in i matchen och det är glädjande att se vilken moral vi visar idag. Om man ser från när Lerum gör 7-3 (vi hade en tuff period dessförinnan) och den karaktär vi visar därefter förtjänar samtliga beröm för sitt spel idag. Från målvakt, till back, till center och tillsist forward kändes det efter halva matchen genomgående bra och jag vill att vi tar med oss den här matchen framöver, då vi visar prov på en fruktansvärd styrka.

Slutligen vill jag även passa på att berömma både Joel och Soheil (samt Pajen + Buffy på läktaren) som var med vid sidan av idag.

Förresten, alla matchhändelser hittar ni här och länken öppnas i en ny flik/fönster.

Nu tar vi nya tag i veckan, Davids passningsövning ska få en revansch redan på tisdag och jag hoppas vi kan göra två riktigt bra träningar innan vi möter Kungarna nästa söndag.

• David
    5:55 e m, oktober 2015