Utan att överdriva kan man säga att det var åldermännen mot ungdomen i gårdagens match mot Pixbo Wallenstam IBF. Vi kom till spel med en snittålder på 32.14 år (och det ska då sägas att Pajen, 46 år gammal, var borta på grund av sjukdom) mot Pixbo som – med sina fyra femmor – hade ett snitt på 16.5 år. Hur som helst, åldern är bara en siffra. Det är 60 minuters spel och laget som vill mest vinner.

Matchen började tämligen intensivt för oss. Ett löpstarkt Pixbo satte fart direkt och med sin 2-2-1-uppställning och klassiska styrspel fick vi inledningsvis spela enklare och längre än vanligt. Trots detta spelade vi, i mitt tycke, likvärdigt med dagens antagonister och de första tio förblev mållösa.

Dagens första mål stod Pixbo för. 0-1 slank in efter 11:54 och kort senare, 12:30, var ledningen utökad till 0-2. En väckarklocka för oss kändes det som, för kort senare var vi med i matchen igen. 1-2 görs av David som på volley styr in en boll från mittplan. 2-2 gör Gustav, i sitt första byte för dagen, efter ett gediget förarbete av Gustav själv samt Kakan.

Resultatet står sig sedan perioden ut och i paus har vi 2-2.

Period 1

Inför period nummer två snackar vi om att fortsätta på den inslagna vägen och, efter att ha kommit tillbaka till 2-2, avancera. Det börjar dock sådär. Pixbo gör fyra ganska snabba mål där vi tappar fokus och skärpan i försvaret. Ett snabbt Pixbo kostar att tappa bollen i fel lägen mot. Mats reducerar kort innan paus och inför tredje har vi tre bollar upp.

period2

Inför tredje var det egentligen bara en sak att göra: gasa! Vi vaskade om lite laget och Tobias Berg fick äntligen årsdebutera. Som ni ser nedan åker Pixbo på en tidig utvisning vilket vi förvaltar, 4-6 efter 2:27. 4-7 och 4-8 kommer dessvärre snabbt tillbaka och matchen kunde mycket väl ha varit avgjord – men det var inte en sådan dag.

Vi har ett par lägen men får inte in bollen. Vi spelar 4-mot-4 utan mål men när Pixbo drar på sig en femma händer det. Vi gör tre mål i efterföljande PP och helt plötsligt står matchen 7-8.

I detta momentum åker dessvärre Mats på en tvåa och ja, helt ärligt, hade Pixbo verkligen chansen att avgöra en gång för alla. Vi vill dock annorlunda och David gör, på pass från Kakan, 8-8 i 4-mot-5. Nöjda med en pinne? Njae. Det är nog ingen melodi som rimmar i vårt lag – på gott och ont. Sagt och gjort, vi gör 9-8 – även det i BP – och därefter cementerar vi, tillsammans med en grymt stabil Peter i målet, försvaret. Med andra ord: från underläge 2-6 till seger med 9-8. Starkt!

Period 3

Att försöka summera den här matchen är faktiskt inte så enkelt som det brukar. Vi är nere i skiten, kämpar oss tillbaka, tappar ordentligt och onödigt för att sedan gripa det sista halmstråt och bygga från det. Ett lyckosamt PP och ett underbart flow låg till grund för vändningen och den här matchen är verkligen ett bevis på att det vänder snabbt inom innebandyn. Det är också något vi bör ta med oss, så väl i medgång som motgång.

Det jag vill att vi tar med oss från gårdagen är framförallt viljan som finns när vi ligger under. Visst, det var mycket energi åt olika håll men det var inte en enda individ som släppte det huvudsakliga målet: att vinna matchen!

Mina extra plus, utan inbördes ordning, delas ut till nedan spelare (utöver hela laget som gör en fantastisk insats!):

Peter Martinsson
– Återigen en väldigt stabil insats och fantastisk som pådrivare.

Gustav Ståhl
– Från Gotland och armén till hetluften i Lisebergshallen. Började på bänken och tog verkligen chansen. Mål direkt i sitt första byte för dagen och sedan var det bara att trumma på. 1+1 i protokollet men framförallt ett underbart slit.

Tobias Berg
– Spelade en förvisso endast en period och kanske inte riktigt hade rätt förutsättningar för att komma in i matchen. Hade ett bra läge som vanliga dagar ska vara mål, det jag dock vill lyfta fram är inställningen. Två perioder vid sidan av men anammar och agerar efter sin roll på planen till 100%.

Sist men inte minst förtjänar Pelle en extra eloge. Ställer upp i vårt och torrt. Tyvärr inget spel igår men alltid en frisk fläkt som ser laget framför jaget.

Nu kör vi vidare med träningar imorgon samt på onsdag innan vi ställs mot Mölndals Övre i ett riktigt klassikermöte!

Framåt!