Efter en relativt slätstruken senast mot Svartedalens IBK var det under gårdagen äntligen dags att få inviga A-hallen i Göteborgs Nya Arena – anläggningen med såväl skidspår, fotbollsplaner och såklart innebandyplaner.

För motståndet stod Göteborg City som inför drabbningen hade 7 inspelade poäng. Matchen börjar för vår del också väldigt bra. Inför mötet hade vi pratat om att försöka återerövra bollen högt upp i banan och jag tyckte mig kunna se (även om det kan ha varit partiska ögon) ett annat “slit” än i tidigare matcher. 0-1 kommer 03:30 in i första perioden. Kakan får, på pass från David, göra dagens första balja uppåt. Perioden fortsätter rulla på och vi har en hel del lägen men tack vare ett bra målvaktsspel dröjer det framtill minut nummer 16 innan nästa mål kan noteras. Kakan sitt andra för dagen och återigen assisterar David.

Foto: David Asserfors – sportfoto.asserfors.se

I slutet av perioden drabbas vi sedan av en utvisning som vi tar med oss in i den andra perioden. Hur som helst, period nummer 1 vinner vi med 0-2 – som i mina ögon skulle ha varit något mer mål framåt.

Matchen andra period börjar med ett stabilt boxplay där vi lyckas avvärja Citys försök till en reducering. Sju minuter kan vi sedan utöka till 0-3 innan vi på nytt drabbas av en utvisning. Matchens andra boxplay slutar tyvärr inte fullt så lyckligt som det första – City reducerar till 1-3 vid 08:27. Krutröken hann knappt lägga sig innan bollen var i nätmaskorna och vände igen. Den här gången var det, skönt nog, rätt lag som gjorde mål. Arvid jobbar in 1-4-målet från kanten och just det målet är ett stort tecken på att hårt slit och mycket vilja lönar sig.

Några fler mål i den andra perioden blir det faktiskt inte. Vi tar ytterligare en utvisning men lyckas hålla tätt och City får i slutet av perioden också äran att besöka botbänken. Trots 3-4 bra lägen lyckas vi dessvärre inte få in bollen, och 1-4 är utgångsläget inför den tredje och sista perioden.

Matchens sista period börjar ganska lugnt. Innan några noteringar görs i protokollet dröjer det sju minuter – då vi åker på dagens fjärde tvåa.  Vi håller återigen tätt och lyckas istället med konststycket att göra mål i efterföljande boxplay. Holst, i kombination med John, kontrar in 1-5-bollen och mentalt kändes målet viktigt.

Därefter får City åter hänga dit en boll sedan vi tappat en boll i uppspelsfasen, och de gör 2-5. Kanske blev det en väckarklocka – jag vet inte – men i ett och samma byte gör vi först 2-6 och sedan 2-7. För båda målen stod Ludde och med drygt nio minuter kvar att spela kändes det som att vi dödade matchen. 2-8 kommer också innan City i den 19’e minuten kan göra 3-8 och slutligen 4-8 som blir slutresultatet.

Om man ska summera matchen tycker jag att det här var den bästa matchen sedan vi mötte IBF Göteborg på bortaplan. Vi arbetar hårdare än vad vi har gjort de senaste matcherna och jag tycker att vi har ett bättre tempo genom hela matchen.

I tillägg till det levererar både Peter och Pajen stabila insatser i mål vilket är en stor trygghet för oss utespelare.

Summa summarum: hårt slit och stabila målvakter ger resultat.

Det enda jag kan flagga för är antalet utvisningsminuter: vi drabbas av 4 utvisningar och 8 minuter i båset.

Innan juluppehållet återstår nu två väldigt viktiga matcher. På söndag möter vi Floda vilket kommer bli en tuff, men fantastiskt rolig, match. Därefter har vi Sörgården den 20’e december.

Jag hoppas innerligt att vi kan göra en bra träningsvecka, så att vi på bästa möjliga vis står redo inför kampen på söndag.

Framåt Hovås!

/#22 Coach