Magiskt är ordet som sammanfattar söndagen och dagens förmiddagsmatch mot Hisingskärra IBK. Två extremt laddade lag, med slagläge i toppen, möttes och det märktes redan från första tekning att matchen var något utöver det vanliga.

Hisingskärra började matchen bäst får jag lov att erkänna. Vi var inte riktigt med i inledningen av den första perioden och de spelade med en bra rörelse. Första tio i period tillhörde definitivt våra antagonister. Det resulterade även i att de kunde ta ledningen efter 7:51.

Efter drygt halva perioden började vi komma in mer och mer i matchen. Kärras rörelse, som fick oss att gå på knäna i inledningen, mattades av och vi kunde sakta men säkert jobba oss in matchen. I vårt första PP för dagen kvitterar Mats (13:47 in i perioden) och det känns som om att vi börjat hitta rätt.

Riktigt så enkelt skulle det dock inte bli. Hisingskärra – det garanterat bästa laget vi mött den här säsongen – ville annorlunda. De tar återigen ledningen innan Kakan smäller in 2-2-bollen som också är resultatet inför period nummer två.

I matchens andra period följs vi åt målmässigt och spelmässigt mest hela tiden. Vi hade lite flyt i vissa lägen, och Kärra hade sitt flyt i andra. Vi gör 2-3 efter dryga minuten innan kvitteringen är ett faktum. Perioden fortsätter i samma stuk, med mål och båda hållen, men lyckligtvis drar vi det längsta strået och har en ledning med 6-5 inför sista.

I periodpausen var stämningen god och väldigt fokuserad. Ska vi vinna den här matchen måste vi vara hetare än våra motståndare och minimera våra misstag – samtidigt som vi producerar framåt. Vi gör egentligen precis det vi pratar om i de kvarvarande 20. Vi vinner perioden med 6-2 och slutresultatet skrivs till 7-12 med Hovås som segrare. Troligtvis gör vi den bästa perioden i Hovås som jag upplevt sedan min ankomst till klubben. Total eufori efter att slutsignalen ljuder.

Det jag vill lyfta fram den här matchen är att vi gör en extremt bra kollektiv insats. Varje spelare, även de som för dagen var ”extragubbar”, tar verkligen sitt ansvar och går in med en inställning som handlar om seger till varje pris. Vi lyckas plocka bort diagonalpassningarna som vi hade vissa problem med i början av matchen och vi fullkomligt exploderar offensivt i tredje.

Även om det var en lagseger vill jag framförallt lyfta fram Oscar som gör sin bästa match i Hovås-tröjan. Ett resolut och välavvägt backspel är en fröjd att se från sidan av planen och det är så man vinner matcher som denna. Tommy som idag fick äran att debutera gjorde även han en fläckfri insats och krönte denna med sitt första mål i Hovåströjan. Ett tungt slagskott i tredjeperioden var pricken över i’t. Slutligen gör även Peter en kanoninsats i målet. Stabilt matchen igenom – och även om det i vissa fall vår ganska tufft framför kassen – var det inte tal om att vika ned sig.

Samtidigt som jag gärna skriver och berömmer om oss måste jag även passa på att nämna Hisingskärra. De gör i mitt tycke (ja, jag tjuvläste deras referat) en bra match och det är det absolut roligaste laget vi har mött. Jag fullkomligt älskar matcher som den här, och drömmen är givetvis att vi alltid skulle ha samma inställning och möta motståndare med samma vilja. Mycket som stod på spel, och stundtals var det tufft, men trots det tycker jag att båda lagen uppträder på ett snyggt sätt matchen igenom vilket är roligt när man summerar kampen i efterhand.

Nu rullar säsongen vidare. Lördagsmatch mot Mölndals Övre hägrar nästa lördag och för bästa möjliga utfall krävs samma vilja och inställning som idag.

Med de orden nöjer jag mig för idag.

Framåt Hovås!

/#22 Coach