På grund av sjukdomar och bortresta själar saknades i stort halva laget inför dagens match mot Högsbo Allmänna IK. Efter Luddes sena avhopp (sjukdom) stod det klart att matchen skulle genomföras på sju utespelare samt Jonte i mål.

De tappra spelarna som kom till spel utöver undertecknad, var Jonte, Soheil, Mats, Victor, John, Pelle samt Anton. Jag tillsammans med Soheil och Mats tog hand om backplatserna, John, Pelle och Anton gick som forwards och Victor var ensam center.

Matchen började i ett ganska högt tempo trots allt. Vi skapade en hel del lägen men det var Högsbo som tog ledningen efter ett slarvigt insläpp mål av oss efter drygt sex minuter. Två minuter senare ville dock firma Victor/John annorlunda och satte 1-1-bollen (Victor målskytt, John assisterade). 1-1 stod sig sedan perioden ut, trots att vi fortsatte att skapa lägen lyckades vi inte riktigt att förvalta dem.

Den andra perioden började med ett insläppt mål, tyvärr i vår kasse. Matchuret stod då på 0:57 men redan vid 1:43 var det kvitterat sedan.. jag själv, på pass från en fint backcheckande Pelle, kunde prickskjuta in bollen i något som kan kallas krysset. Därefter gjorde vi även 2-3, och klockan stod på 4:19.

Högsbo åkte sedan på en utvisning som vi tyvärr inte förvaltade, men i den tolfte minuten kom islossningen. 12:14 gör vi 2-4, 12:29 kommer 2-5 och 12:58 sprätter Anton in 2-6. En skön vändning efter baklängesmålet i matchens första minut. 2-7-målet gör sedan Pelle (flaggar för felinformation här?) och Högsbo tar timeout. Jag åker sedan på en tvåa lite onödigt men resultatet står sig hela perioden och inför tredje har vi gått ifrån och leder med 2-7.

I den tredje perioden hände det inte så fruktansvärt mycket. Högsbo började att pressa mer men vi kunde relativt kontrollerat spela oss ur situationen. John gör det mentalt viktiga 2-8-målet efter drygt tre minuter och det dröjer till den 18’e minuten innan något nytt som protokollförs inträffar. Vi blir tilldelade en straff som John får chansen att lägga efter tisdagens strafftävling. Dessvärre lyckas Högsbos målvakt hålla tätt, även om straffen i sig var bra. Och som jag sa på bänken, kanske det  är taktiskt att missa då vi får avsluta matchen i numerärt överläge. Vi har ett par chanser i efterföljande PP men det är faktiskt Högsbo som lyckas kontra in en sista kasse och slå fast slutresultatet 3-8 i vår favör.

Genomgående gjorde vi en bra insats är det första jag vill stryka under. Första perioden var bra och den andra var helt magisk. I tredje fortsätter vi på samma fokuserade vis som i övriga perioder och lyckas tämligen enkelt att försvara vår ledning.

Det jag vill att samtliga tar med sig är den fantastiska viljan som letat sig in hos oss idag. Vi är totalt två avbytare och har en nödlösning i form av Jonte i mål men ändå känns det som att det var givet att det här var vår match. Vi kämpar och sliter och framförallt hjälper varandra på ett sätt som vi kanske inte alltid annars gör.

Ett extra plus går till Jonte som ställde upp i målet trots en stundande Köpenhamns-resa. Jag är ledsen att jag har jagat ihjäl dig, men du var nyckeln till tre poäng idag. Av den anledningen har jag entledigat Jonte till tisdagens träning då han, direkt efter matchen, åkte till Köpenhamn.

Utöver det vill jag att alla slår sig för bröstet och känner att det här var en sjuhelvetes bra prestation.

På tisdag är det nya tag, jag hoppas självfallet på en liten upptrappning vad det gäller folk. Vi var fem utespelare på tisdagens träning och sju utespelare idag. Mot Mölndal hade det varit tacksamt om vi i alla fall är tio personer.

/#22

1 kommentar
  • Anton
    6:42 e m, februari 2015

Kung jonte, tja la la la la!