Seriefinal. Vi, med 14 segrar i ryggen, mot Lerum med idel segrar bortsett från vårt möte i höstas samt ett oavgjort resultat mot trean Hisingskärra IBK. Helt klart var förutsättningarna goda för ett fint möte.

Trots den tidiga matchstarten – 10:00 – mäktade vi med 10 personer i publiken. Lyckligast över tiden i sig var nog bara vår Zaar, men det är alltid kul att glädja andra!

Lerum började bäst. Fastän tempot var relativt lågt ägde de egentligen period nummer ett. Vi kom inte in i vårt spel och Lerum, med ett gäng bollskickliga spelare, kunde stundtals manövrera ut oss. 0-1 kom efter 2:15 och 0-2 var ett faktum efter 9:14. Efter de två målen jobbade vi oss ändå in i matchen. Vi lyckas förvisso inte reducera innan periodslutet men det kändes som att vi var på väg.

Andra perioden började definitivt bättre. Efter 1:17 är bollen i mål sedan Gustav forcerat fram från backplats och hängt in bollen med ett lågt, men ack så effektivt, handledsskott från slottet. 1:41 är bollen i mål igen. Tommy kvitterar med sitt andra mål i Hovåströjan där han från backplats flyttat upp framför mål och fått en delikat passning från en David huserande bakom mål. 2-2 efter mindre än två minuter alltså. 14 sekunder senare är bollen i mål igen. Dessvärre är det Lerum som gör sitt tredje för dagen. Ett lite oturligt mål där Peter först räddar men Lerums gubbe-i-lådan-spelare, Mikael Skager, snappar upp returen och bollen träffar (?) ovansidan av bladet och hoppar in. Nå väl, kvitteringen lät inte dröja på sig. Kristoffer smäller från sin vänsterkant in 3-3 efter en vacker diagonalpassning från Victor efter 3:57 och ställningen är återigen oavgjord.

Därefter följer drygt tio minuter av böljande spel. Vi har chanser till ledningen och Lerum likaså. Peter gör ett par fina räddningar och även Lerums målvakt mäktar med att freda målet. 14:39 tar vi återigen ledningen till 4-3 och innan perioden är slut har vi gått ifrån till 5-3.

Den tredje perioden handlar mest om kamp – och utvisningar. David åker på en tvåa efter 1:07 och i det efterföljande PP’t reducerar till Lerum med ett handledsskott som letar sig upp i krysset. Arvid åker sedan på sin första utvisning för säsongen men istället för att Lerum kvitterar är det vi som gör mål i numerärt underläge. Ett utkast från Peter, en fallande back på mittplan och sedan är Holst fri med Lerums målvakt. Personligen trodde jag att bollen räddades, men på något vis letar sig bollen in i mål och det mentalt sköna 6-4-målet är ett faktum. Vi lyckas även spela av den resterande tiden av utvisningen utan några större farligheter.

Lerum hade dock inte gett upp för dagen. 9:11 gör de 6-5 men direkt efter tekningen som Tommy måttar framåt till David, avslutar Kakan med att göra 7-5. Det här fyra sekunder efter 6-5-målet för Lerum, alltså 9:15.

Lerum tilldöms sedan en straff – som Peter räddar – och vi spelar av ett boxplay. Seriens kanske bästa spelare, Christoffer Lövström, reducerar i ett 1 mot 3-läge till 7-6 men närmre än så kommer faktiskt aldrig dagens motståndare.

Vi är egentligen närmast 8-6 tack vare ett friläge samt ett straffslag som vi tyvärr missar, men det gör egentligen ingenting när vi ändå tar tre poäng.

Summerar man matchen var det absolut inte den mest skönspelade från vår sida. Lerums spel passar oss inte och vi kommer inte riktigt upp i den nivå vi kan. Hur som helst gör vi sju mål – ett mer än Lerum – och vi vinner matchen. Positivt är även att vi lyckas ta bort deras toppspelare (även om det kanske var väl mycket fokus på det i period nummer ett). Sammantaget gör vi en stabil insats och med god hjälp från Peter i målet känns det också rättvist att vi går segrande ur matchen – och det känns så jävla gött!

Stort tack även till Per, vars klubba placerades på hyllan inför säsongen, som gjorde en klanderfri insats i sekretariatet. Lite tekniska fel, så som att klockan dog och att slutsignalen aldrig ljöd, är sådant man får leva med. En prickfri handstil gjorde resultatet enklare än någonsin att rapportera in!

Framåt Hovås!

/#22 Coach