Efter fredagens nederlag mot Dingle (som slutade 8-2) var det under gårdagen återigen dags att snöra på sig skorna och spela match. Floda IBK stod för motståndet och det var, fredagens till trots, helgens viktigaste match.

Truppmässigt hade vi i stort samma spelare som under fredagen. Mackan Einer var den ende som tillkom och laget formerades enligt följande:

1’a linan: Jag och Gustav som backar, Victor som center med John och Anton som forwards
2’a linan: Magnus och Mats som backar, Jonte center med Mackan och Pelle/Andreas som alternerade.

Spelmässigt börjar vi bra. Hungrigt och temporikt. Utdelningen kommer också direkt, efter 38 sekunder har Mats skjutit in 1-0 på pass från Jonte. Pelle utökar sedan efter 2.44 till 2-0. En skön start minst sagt, speciellt med tanke på att vi endast gjorde två baljor i fredags mot Dingle – vi kan göra mål i 5-mot-5-spel också. Sekunderna efter Pelles mål drabbas vi av en utvisning då undertecknad åker på dagens första 2’a. BP’t är tack och lov stabilt och vi klarar av utvisningen med bravur. Efter drygt tio minuters spel drar Floda på sig sin första utvisning för dagen och efter 26 sekunders PP-spel är bollen i mål – 3-0 genom Mats. Floda kan sedan kontra in sitt reduceringsmål, och Mats samt John får även äran att bekanta sig med utvisningsbåset innan perioden är över. 3-1 och pausvila.

Tugget inför period nummer två är kreativt. Målsättningen är att spela av BP’t (då John börjar perioden i båset) och sedan köra på framåt.  Det går sådär, åtminstone i spelet med en man mindre. 40 sekunder in i perioden gör Floda 3-2 och de har ny kontakt. Lyckligtvis levererade vi i PP både i fredags och igår, så när Floda på nytt åkte på en utvisning klev vi fram till 4-2. Victor bokstavligt talat serverar John som hänger dit bollen. Mats gör sedan sitt tredje för dagen som innebär 5-2 efter fem spelade minuter av perioden. Floda lyckas reducera till 5-3 efter drygt 10 minuter och det resultatet står sig, trots en utvisning på Coach-Mange, perioden ut.

5-3 inför sista och i tidigare fall har vi varit relativt duktiga på att slarva bort just dessa matcher. Igår var det annorlunda. Helt annorlunda. Vi vinner sista perioden med 6-1. Mål i PP efter 1 minut genom Mats. Spelet och målen rullar sedan på – ja ett tag kändes det som om vi gjorde mål i var och vartannat byte. Mats, John (x2), Victor och Gustav är de lyckliga skyttarna som gör målen i den sista perioden. Anton, som gjort en (ofrivillig sett till skada?!) comeback står för 2 assist och gör en fenomenal match sett till hur få träningar och matcher som han har spelat de senaste 12 månaderna.

När slutsignalen ljuder är resultatet på tavlan 11-4 och tre poäng är i hamn. En makalös laginsats, där alla verkligen drar åt samma håll, ligger till grunden för det.

Spelmässigt tror jag aldrig vi har gjort en så bra match som igår. Från första sekund vill vi hela tiden skapa något på planen och vi vill verkligen vinna matchen. Bara en sådan sak att alla verkligen kliver fram, utan att gömma sig på banan, gör att vi fungerar så fantastiskt mycket bättre som lag och enhet. Vi vinner verkligen gårdagens match som ett lag och det är åtminstone jag väldigt glad och stolt över.

Nu väntar ett litet uppehåll innan vi möter Sävedalen den 9 januari. Jag hoppas att julmaten kommer att smaka, när träningarna återigen drar igång ska vi vara än mer laddade och spelsugna. Det kommer bli en underbar vårsäsong om vi kan fortsätta på den inslagna vägen!