Omgång 11 – sista omgången innan serien vänder – innebar hemmamatch mot Floda IBK som blandat och gett under säsongen. Ett lag som brukar vara väldigt roliga att möta med tanke på att de vill spela innebandy, samt att vi har haft underhållande bataljer mot dem tidigare säsonger. Förutsättningarna inför matchen var med andra ord goda.

Tre femmor formerades med Pajen i mål. Förstalinan var intakt med mig, Pelle, David, Erik och Kakan. I andra ställde vi upp med Tobias och Oscar som backar samt firma John, Mats och Ludde uppåt. I tredje tog Olle samt Kristoffer plats på backposition med Soheil som center samt Arvid och Holst i anfallet.

Matchens första period var inte riktigt vad vi önskade. Tempot var relativt lågt och vi hade inte riktigt den rätta viljan. Tack vare detta kunde Floda ta ledningen efter 7:45 sedan de triangelspelat sig igenom vårt försvar. Underläge – och möjligen en väckarklocka. Repliken kom i alla fall snabbt. 30 sekunder senare, 8:14, hade Kakan kvitterat till 1-1 och sedan utökade vi även till 2-1 och 3-1. I slutet av perioden drabbas vi av två utvisningar. Efter 16:22 får Olle besöka botbänken då spel utan klubba förekommit. Vi spelar av det efterföljande BP’t utan större bekymmer och det är onekligen en styrka att vi är heta i numerärt underläge. Med tio sekunder kvar av perioden åker vi på nästa utvisning. För många spelare på plan, löd domen. Felaktigt i all ära, och trist att dra på sig en utvisning, men jag måste berömma dagens domare som insåg sitt misstag – och under pausen klev in i omklädningsrummet och bad om ursäkt för domslutet. Sådant händer, helt enkelt.

Inför period nummer två handlade mycket om att komma in matchen. Vi börjar perioden med fyra man på planen och spelar av boxplayet. Därefter tycker jag att vi gör vad vi ska, vi jobbar oss verkligen in i matchen med mer vilja än tidigare. Ludde gör 4-1 fem minuter in i perioden efter ett mönsteranfall där John stod för passningen. Tre minuter senare är det dags igen. Återigen gör Ludde en balja där bollen kom som en skänk från ovan från Floda – 5-1. Vi fortsätter sedan att trycka på och har en hel del avslut, men bollen vill inte leta sig in i buren. Floda gör istället nästa mål och reducerar till 5-2 innan David sätter 6-2-bollen.

I den tredje perioden börjar Floda bäst och gör 6-3 efter 3:43 sedan vi tappat en bågspelare från kanten. Vi vaknar till liv och har en hel del lägen men det dröjer till den tolfte minuten innan vi jobbar in bollen. Mats avlossar ett viljeskott från slottet och bollen letar sig in i nättaket. Vi fortsätter sedan att gå för fler mål men utan resultat på tavlan. I matchens sista sekund kan sedan Floda tröstmåla till 7-4 – vilket blir slutresultatet.

Summerat tycker jag att vi gör två bra perioder och en relativt svag. Positivt är att vi jobbar åt rätt håll och jämfört med tidigare matcher tycker jag mig se en stigande form. Framförallt jobbar vi hårdare och det ger resultat vilket vi både sett på match samt träning. Vi börjar dessutom bli bättre på att freda vårt eget slott och få bort bollen framför egen kasse vilket är väldigt viktigt för att inte släppa in mål. Med andra ord: ett steg i rätt riktning men vi har väldigt mycket mer att ge.

Förhoppningsvis kan vi ta med dessa bitar samt utveckla dem ytterligare till nästa vecka då vi möter Sörgården innan det vankas juluppehåll. Jag ser redan fram emot matchen – och jag hoppas ni gör detsamma!

/#22 Coach