Den sista matchen för säsongen på hemmaplan slutade med seger. Göteborg City IBK, som vi besegrade med 7-4 i höstas, stod för motståndet denna söndag.

Matchen startade i ett dundrande tempo. Under det första bytet hade City först haft ett fint läge där bollen inte ville inte, sedan replikerade vi med ett bra kontringsanfall men målet uteblev. Spelet lugnade sig lite efter den hektiska starten. Vi åker förvisso på en tvåa men den klarar vi utan större bekymmer och därefter öppnar Kakan målskyttet för dagen. 1-0 kommer efter 5:25 och för passningen stod David. City lyckas kvittera efter 11 minuter. 2 minuter senare tilldöms vi en straff och går ifrån till 2-1. Med drygt fem minuter kvar av perioden åker vardera lag på en tvåa efter lite gruff i hörnet. Spel 4 mot 4 stundar och det dröjer cirka 40 sekunder tills bollen är i mål. 3-1 genom Tommy i slottet. För assisten stod återigen David. I periodens slutskede är det Citys tur att på nytt besöka utvisningsbåset. Trots ett par lägen letar sig inte bollen in utan perioden slutar 3-1 till oss.

I matchens andra period spelar våra motståndare upp sig. De har ett par bågskyttar som tar chansen när läge ges, samtidigt som de är löpvilliga, men Peter spikar igen. Ett nytt PP stundar efter 8:50 och åtta sekunder senare har vi gått ifrån till 4-1. Efter en tekning i hörnet sätter Mats dit bollen från sin pointposition.

Nästkommande mål är tyvärr dagens motståndare (4-2) men det stoppar inte oss. Innan perioden är slut har Kakan på nytt hängt dit bollen och inför tredje är resultatet 5-2.

Matchens sista period vinner vi med 4-0. Det känns som att vi har relativt bra koll på perioden från första tekningen och det skulle i ärlighetens namn ha varit någon mer boll i mål. Hur som helst slutar mötet 9-2 och efter nio insläppta senast ger det en god känsla.

Jag tycker att vi som lag gör en väldigt bra insats idag. Om man ska lyfta på hatten lite extra vill jag först och främst berömma Peter som vaktar buren idag. Stabilt matchen igenom och den största anledningen till att vi endast släpper in två mål. Firma Kakan/David får ta på sig det lilla plommonstopet. 6 målgivande passningar från David är inget annat än väldigt, väldigt bra. Dessutom mer löpvillig än vanligt. Kakan gör 4 mål och kunde utan tvekan gjort 2-3 till.

Heja Hovås!

David (rakryggad med bollen) fick även äran att bli avbildad efter sina 0 + 6.

Nu har vi två träningar (nåja, lite ”eftersäsongsträningar” blir det men ändå!) och en fantastiskt rolig match kvar. Floda väntar nästa söndag och det ska bli jävligt kul att möta ett spelvänligt lag!

Passar även på att meddela att vi tränar imorgon måndag istället för tisdag. Lisebergshallen är platsen och tiden är 19:00 – 20:30 såtillvida hallbokningen vandrar igenom utan bekymmer.

Framåt Hovås!

/#22 Coach