Oavsett nivå är en premiär alltid en premiär. Utan direkt vetskap om var man faktiskt står, vilka som kommer att leverera, var vi kommer att vara starka/svaga är det svårt att förutse utfallet av matchen. Vi kan väl börja såhär, det såg ganska tungt ut.. men vi vann. Vi vann för att vi, som jag ser det, var det bättre laget över tre perioder. Vi vann med 8-7. Alltid frejdigt när Hovås IBK spelar, som de flesta vet.

Ett glatt gäng möttes upp vid 12-tiden i Lisebergshallen. Gustav var som vanligt ute i senaste laget, men det är ju som det brukar och det är nog ett vinnande koncept. Fortsätt så, det sprider glädje.

Efter Gustavs ankomst och Manges matchgenomgång visade sig att vi hade hela 30 minuter kvar att värma upp på. Det medförde i sin tur, att vi körde vår första fullständiga uppvärmning – och det tycker åtminstone jag att vi ska fortsätta med. Det ger resultat (även om dagens match inte började så väldigt väl).

Matchen drog igång och det var nykomlingarna Hindås Härryda som började bäst. Bolltekniken satt inte riktigt där den ska och där den brukar och efter ett bolltapp i mitten kunde de ta ledningen med 0-1. Matchuret stod då på 2:50 och efter drygt sex minuter var resultatet 0-2.

Även om vi släppt in två mål började vi komma in i matchen mer och mer. Den beryktade Björnligan (ja, de har ett hyfsat snitt i antal utvisningsminuter redan) kunde sedan reducera till 1-2. Victor gjorde två gubbar och kunde sedan frispela John som rakade in bollen i mål. Gött, kan man kort och gott säga. Säsongens första seriemål fick alltså John äran att göra.

Hindås fortsatte dock att tugga på och gjorde sitt tredje mål efter ganska exakt tio minuter i den första perioden. Därefter drabbas vi av en utvisning på  vår käre Zaar (som egentligen Soheil skulle ha haft?) men tack vare ett stabilt boxplay lyckas vi nolla våra antagonister och istället var det dags för Mats att presentera sig i protokollet. Efter en pass ut från Victor i mitten, och efter några trippande steg framåt av Mats på vänsterflanken, kunde bollen leta sig runt den täckande backen och in bakom målvakten. 2-3. Dessvärre lyckas vi inte få in kvitteringsbollen utan det är istället Hindås som gör sitt fjärde mål innan perioden är över. 2-4 och paus.

Den andra perioden kantades av utvisningar, för att sammanfatta det smått. Victor drar på sig en tvåa efter drygt två minuter. Hindås gör 2-5 efter tre minuter. Soheil åker på en tvåa efter åtta spelade minuter, men vi spikar igen. Efter tio minuter får Hindås äran att inviga utvisningsbåset. 3-5 kommer genom firma John-Victor i det efterföljande PP’t. 18 minuter in i perioden gör Soheil 4-5 med en riktig räkmacka som letar sig in lågt i målen. Där och då kändes det som att 5-5 bara var en tidsfråga och när HIBK får sin andra utvisning skulle vi bara sätta vår kvittering. Det slutade inte så väldigt väl, utan John åkte istället på matchstraff efter att ha backat upp Victor. Inget fult i matchstraffet, utan snack. Och ja, jag tycker att det kändes ganska billigt. Perioden avslutas med ett 4-mot-4-spel som inget av lagen riktigt förvaltade. Paus på nytt.

Björnligan

I den tredje perioden bryter vi mönstret direkt. 5-5, 6-5 och 7-5 genom en riktig slägga av Arvid. 8-5 kom genom pass vid ett frislag framför Hindås kasse. Arvid hade sedan, vid första anblick, mer eller mindre avgjort med sitt 9-5-mål men det skulle visa sig bli bortdömt på grund av för många spelare på plan (?). Tio minuter var kvar av matchen och vi skulle i ärlighetens namn ha dödat den men som det brukar, när man inte får in bollen, var det Hindås som började knappa in. 8-6 kom efter tretton minuter och 8-7 efter sexton.

Längre än så kom de dock inte – och säsongens första trepoängare var inkasserad. Slutresultat 8-7 till Hovås IBK. Underbart!
För all statistik hänvisar jag er till GIBF.se (ni kommer dit genom att klicka på länken).

Om man ska se till matchen tycker jag att det är en gedigen lagseger som ligger till grund för att vi vinner. Trots många utvisningar, bortdömda mål och framförallt underlägen vänder vi på steken och tar oss i kragen. Vi är nog inte riktigt där vi vill vara ännu – vi tappar lite för mycket boll i mitten fortfarande – men med tiden kommer vi att vara där vi vill. Till nästa helg väntar Skår IBK på bortaplan men dessförinnan är det träningsdags i Lisebergshallen (som vanligt, skönt) på tisdag.

Jag kommer att vara där. Kommer du?

/#22

• John #68
    12:04 f m, oktober 2014

Måste ju tillägga att #22 verkligen satte sin stämpel i tredje perioden med två viktiga kassar och sitt slit där uppe.

• Coach
      2:43 e m, oktober 2014