Efter förra veckans nit mot Dingle (där vi åkte på säsongens första förlust) var det återigen dags att beträda planen i Lisebergshallen. För motståndet stod för dagen Högsbo AIK, som förra säsongen åkte ur divsion 3.

Ett par sena avhopp gjorde att Coach fick stuva om ordentligt i formationerna inför matchen. John, som var tillbaka efter avstängning samt en utlandsresa (som blev längre än beräknat?), fick kliva in som center i andralinan. Daniel fick förvisso börja på bänken  då vi inte hade folk till att spela på tre femmor – men när han kom in, hetare än någonsin, var det som forward och inte back som vi brukar se honom.

Matchen började och inledningsvis var det ett ganska böljande spel från båda håll. De första bytena kan jag tycka att Högsbo började bäst men sedan jobbade vi oss in i matchen allteftersom. 0-0 stod sig i nästan 9 minuter. 1-0 kom genom comeback’ande John Löfström, på pass från Mats. En skön start, minsann. 2-0 kom i bytet efter och målskytten den gången var Soheil Zakeri.

Philip, som gjorde sin debut i seriesammanhang, åkte vid ställningen 2-0 på en tillsynes märklig utvisning. Högsbo-spelaren som “PB” var i duell med sprang jämsides med honom och lyckades trampa, och således halka, på bladet och då nöp domaren sin första utvisning för matchen.

Det efterföljande PP’t kändes inte så speciellt farligt – men det skulle visa sig att vi ändå skulle släppa in en kasse. En märklig utvisning och en märklig situation kan man lugnt säga. Magnus a.k.a Coach ska från eget hörna kasta upp en långboll på Pelle. På något sätt kommer Gustavs baksida i vägen och bollen slinker in framför eget mål – där det finns en Högsbo-spelare parkerad. 2-1 är ett faktum, även om jag kan tycka att det kändes lite orättvist. 3-1 skulle dock inte vänta på sig. Firma Mats-Mange utökar ledningen till 3-1. Detta 16 sekunder efter Högsbos reducering.

Det var genom periodens gång bud på fler mål, men istället för att gå ifrån till 4-1 var det Högsbo som kunde reducera till 3-2. Undertecknad missade ett uppspel i mitten. Högsbo-spelaren kunde vända upp och prickskjuta in bollen mot Joels kryss.

Periodpaus och 3-2-ledning.

Om vi brände en hel del lägen i period nummer ett var det andra bud i nummer två. Två minuter in gör Daniel sitt första seriemål i Hovås-tröjan. I samma minut, 02:57 för att vara exakt, gör även Philip sitt första mål sedan ankomsten till Hovås. 5-2 efter tre minuter – och det skulle fortsätta. Ludde Parkedal – som fått vänta med sitt målskytte – gjorde efter sju minuter sitt debutmål i Hovås. Alltså, tre nya spelare som gör mål på rad. Vi gör totalt sex mål och släpper in en boll i period nummer 2. Utöver tidigare nämnda målskyttar lyckades även jag göra två, och Ludde gjorde sitt andra.

9-3 inför sista och Högsbo kändes slaget, men det var de som började allra bäst i matchens sista del. 9-4 och 9-5 kom innan Andreas Gomér kunde göra det psykologiskt viktiga 10-5-målet med ett slagskott som letade sig in lågt bakom målvakten. Därefter gör vi sex raka. Daniel hängde sitt andra, Magnus fick dunka in två slagskott, Mats fick också vara med samt John ånyo. Så från 9-5 rullade det vidare till 16 innan vi släppte in bollen som innebar slutresultatet 16-6.

För mer detaljer kring målskyttar, tider och så vidare hänvisar jag er till förbundets matchsida som ni finner här.

Vad ska man säga om matchen då?
Jo, jag tycker faktiskt att vi gör en gedigen laginsats. Trots avhopp i sista stund fokuserar vi på det som vi faktiskt kan påverka – det vill säga matchen.

Mina extra guldstjärnor går till Ludde, Philip och Daniel som verkligen tog för sig idag och spelade genomgående smart och finurligt.

Mitt enda lilla minus går till Gustavs skada som tvingade honom att utgå inför den tredje perioden. Plusbetyg dock för att du tog dig tiden att, i ditt annars så fullspäckade liv, stanna kvar och titta matchen ut.

Nästa helg möter vi Mölndals Övre på bortaplan. Jag tror att det blir en trevlig tillställning. Enligt Victor börjar hans knä samt fot att läka – så med lite flyt kan vi matcha Mölndals gamla hockeyspelare med.. den enda vi har. Och tillsist, förhoppningsvis tränar vi på tisdag. Mer information om det kommer inom kort!