Ett något kortare inlägg än vanligt får det bli för att summera söndagens match mot serieledarna IBF Göteborg.

Inför matchen var det väl egentligen inte alltför mycket som talade för att Hovås skulle kunna rubba IBF Göteborgs framfart. En redan tunn trupp för dagen blev än tunnare när Adam och Nordwall fick kasta in handduken på grund av febersjukdom.

Resultatet blev att Magnus fick ta klivet upp i banan och spela forward med motiveringen att ”ni andra backar har ett bra skott, och kan gå in skjuta från halva – det kan inte jag”. Sagt och gjort, med tre backar (Engdahl, Gustav och comebackande Mats) och två uppsättningar framåt där Martin, Magnus och Ville bildade en förstaformation och Soheil, Robert och Erich en andraformation drog matchen igång.

Första tio i period nummer ett handlade mycket om IBF Göteborg. Det till trots skulle det dröja framtill minut nummer tretton innan ledningsmålet kom. Repliken lät dock inte vänta på sig, efter tre minuter hade Robert kvitterat till 1-1 (på pass från Gustav) som också stod sig perioden ut.

Den andra perioden börjar snöpligt och IBF kan ta ledningen till 1-2 efter drygt två minuter. Därefter böljar spelet fram och tillbaka. Sett till bollinnehav äger våra motståndare stora delar av matchen men vi lyckas ändå skapa ett flertal lägen genom hårt och hederligt slit framför kassen. Som ett resultat utav det, kommer också kvitteringen. På en skottpassning från Mats kan Erich på hockeymanéer styra in bollen till 2-2. När vi väl kommer igång ordentligt och börjar etablera vårt spel drabbas vi dessvärre av en tillsynes billig utvisning. Soheil åker ut i 5 minuter för hårt spel och helt ärligt tror jag att våra motståndare för dagen, IBF Göteborg, trodde på en ganska lätt resa i powerplay med ett par mål till deras fördel. Utgången blir förvisso ett insläppt Hovås-mål, vilket gör att vi ligger under med 2-3, men i övrigt spikar vi igen tack vare hårt slit och en suverän Joel i mål. Även om resultatet på tavlan blir detsamma, var 2-4 målet, som IBF Göteborg gör cirka en minut efter vi blivit fulltaliga, tyngre mentalt att släppa in i 5-mot-5 än 5-mot-4. Men ska sägas, vi ville annat för dagen. Robert är den typen av spelare som vägrar att ge sig, och som man älskar att ha i sitt lag, och det är mycket tack vare det han kan reducera till 3-4 innan perioden är över.

I period nummer tre kan IBF Göteborg gå ifrån till 3-7 (bland annat efter en märklig straff (som de förvisso missar, men gör mål i 5-4)) innan vi vaknar till liv på nytt. 4-7 görs av Andreas Engdahl och 5-7 kommer sex sekunder senare. I tekningen efter 5-7-målet för vår vikarierande forward för dagen, Magnus, ett gyllene läge att göra 6-7 men till allas förtvivlan letar sig bollen över. I slutminuterna följer en forcering och för att vara helt ärlig skapar vi många lägen där vi egentligen ska göra mål. IBF Göteborg klarar sig dock undan något mer baklängesmål, och när slutsignalen ljuder är resultatet 7-5 till motståndarnas fördel.

Extra pluspoäng går till:

– Erich som gör mål för andra matchen i rad.
– Robert, som sliter och gör två mål.
– Inställningen hos ALLA spelare. Laget framför jaget-mentaliteten.
– Joel som hela matchen var stabil och gjorde ett par riktigt fina räddningar.