IBF Göteborg är ett lag som faller oss i smaken. De spelar boll, och matcherna blir tack vare det väldigt roliga.

Idag ställde vi, på grund av en lite sämre träningsvecka, två femmor på banan. Det gav också effekt med mer speltid. När klockan stod på 8:09 ledde vi med 4-0 efter en mer eller mindre total dominans av perioden. IBF tog då en tidig time-out och spelade sedan upp sig och stoppade blödningen. 5-0 kom förvisso men det dröjde till den 16’e minuten. Innan pausvilan lyckas de också spräcka nollan och inför andra perioden leder vi med 5-1.

Period nummer två börjar med boxplay för oss. Det lyckas IBF även förvalta och kan drygt en minut in i perioden göra 5-2. Dagens andra utvisning tillfaller våra motståndare och det förvaltar vi väl. Tommy smäller in 6-2-bollen på pass från David i slottet efter 3:37. 7-2 snabbt, redan efter 50 sekunder och den här gången är det John som gör målet på pass från Olle. Därefter följer spel utan mål för båda lagen. Vi åker på en tvåa men håller tätt i boxen. 8-2 kommer efter 16:45 sedan David prickskjutit in bollen i nättaket bakom IBF’s målvakt. Periodpaus.

Vi börjar även den tredje perioden bra. 1:31 in i matchens sista del gör Kakan 9-2. Vi fortsätter ha lägen men det dröjer till 7:58 innan nästa mål faller och det är Erik som kommer på andravåg och skjuter in bollen.

Jag lyckas sedan dra på mig min andra utvisning för dagen och 2 sekunder in i boxplayspelet gör IBF sitt tredje mål för dagen. Därefter gör vi tre raka mål på drygt 90 sekunder och sticker iväg på nytt. 13-3 med 14:49 på klockan som Kristoffer skötte för dagen. Ludde får sedan besöka botbänken (lagkassan växer så det knackar efter idag!) men vi håller tätt i det efterföljande BP’t.

Dagens sista mål, som innebär det sjunde för dagen (!) gör sedan Kakan i PP efter 18:45.

Snabbt summerat gör vi en väldigt bra insats idag. Vi jobbar för varandra och är väldigt effektiva. Det känns som om vi kunde ha hängt dit 4-5 bollar till men gör vi 14 framåt och släpper 3 bakåt ska vi vara nöjda.

Dessutom känns det skönt att ha igång poängproduktionen från firma David/Kakan igen. Kakan gör 7 mål framåt idag och David står för ett mål och åtta (nytt rekord i Hovås misstänker jag!) assist.

För att även skoja till det lite extra en dag som denna bjuder jag – eller David som filmat – på en sekvens som kan förklara Kakans framfart idag. Viljan att göra mål är viktigast och det visas i videon nedan. Nu får Kakan inte bollen men han är där, redo som aldrig förr.

Sist men inte minst vill jag lyfta fram våra målvakter som återigen står för en bra insats. Peter gör två riktigt bra perioder och Pajen levererar i den sista. Det känns gött!

Framåt Hovås!

/#22 Coach

1 kommentar
  • David
    10:01 e m, februari 2016

All cred till Peter och Pajen men överlägsen på plan idag var ändå Martin himself! Överallt, hela tiden! Säsongens bästa insats trots att det “bara” blev 5 pinnar!
    Well done sir