Efter sjöslaget ute i Gråbo senast var det under söndagen återigen dags att anta en ny utmaning – den här gången med IBK Kungarna som motståndare.

Matchen började också väldigt bra sett ur Hovåsperspektiv. Eriks osäkra fot höll för spel och vi tog ledningen redan efter 1.38 sedan Olle hängt bollen i nät. Perioden fortsatte sedan bra, och inför period nummer 2 var ledningen 5-0 till oss.

Kanske skulle jag redan där ha sett vad som stod för dörren. Vi hade på slutttampen av perioden väldigt långa byten och lågt tempo och att IBK Kungarna skulle komma in i matchen tack vare det är såhär i efterhand ingen skräll. Period nummer två började med.. kaos. 5-1 kom efter 12 sekunder och när matchuret stod på 5:46 hade Kungarna gjort ytterligare tre bollar och ställningen var 5-4 vilket innebar en behövlig timeout.

Efter avbrottet tycker jag att vi jobbar oss in i matchen och vi lyckas skaka av oss den minst sagt darriga starten av perioden. Kungarna åker sedan på en utvisning och i efterföljande powerplay kan Mats dunka in ett slagskott, på pass från David, som gav oss andrum. Resultatet 6-4 stod sig sedan perioden ut, trots att både vi och Kungarna, fick besöka botbänken ånyo.

Den tredje perioden lyckas vi ta kontroll i tack vare ett tidigt mål som innebar 7-4. Kungarna reducerar sedan till 7-5 innan debutanten “Buffy” sätter 8-5-målet som också blir matchens sista mål.

Om man ska analysera matchen kan säga att vi vinner matchen fastän att vi gör två relativt svaga perioder. I första gör vi det bra, även om byten och tempo sjunker totalt de sista fem. Andra perioden börjar med fullkomligt kaos som vi sedan kommer över. Vi jobbar oss in i matchen men spelar mer som Kungarna önskar för dagen – fart och fläkt åt båda håll. Samtidigt kan jag själv ta på mig vissa bitar som leder till att vi inte presterar som vi ska, att dubbla med backpar och Mats som både back samt forward gynnar oss inte i längden då tempot och flytet sjunker.

Hur som helst så vill jag verkligen understryka att vi ändå gör vad vi ska: vi tar tre poäng – och det är alltid målsättningen.

Pajen och Buffy fick också äran att debutera idag. Den sistnämnda fick även äran att kröna insatsen med en balja i mål vilket är extra roligt! Dessutom gjorde Kristoffer sitt första mål i Hovås-tröjan (ja, jag hoppas du tog med bollen hem) vilket kändes välförtjänt efter ett par matcher. All statistik från matchen finns här.

Nästa helg väntar IBF Göteborg och för att kunna prestera på topp krävs det att vi samtliga tar oss i kragen och höjer nivån på veckans träningar (tisdag och onsdag som vanligt). Först och främst måste vi se till att dyka upp, samtidigt som vi verkligen vill leverera i varje situation.

Med det sagt, och med tre nya poäng inspelade, känns det skönt med lite vila imorgon för att sedan jaga formen på tisdag.

/Coach #22

1 kommentar