Söndag, +3 grader och matchstart vid 10:00 i Lisebergshallen. En fin morgon för lite innebandyspel helt enkelt. Mölndal, våra eviga antagonister enligt en numera pensionerad Coach, stod för motståndet i säsongens tredje omgång.

Vi kom till spel med två backpar, tre kedjor uppåt och Peter i mål. Matchen började också bra för vår del, ett par tidiga lägen och redan efter tre minuter åker Mölndal på sin första utvisning för dagen. Ett bra PP följer utan att vi lyckas få in bollen i mål. Istället var det Mölndal i minut nummer 6 som tog ledningen men den blev tämligen kortvarig. Efter 8:16 kvitterade David och två minuter senare var vi även i förarsätet sedan David gjort sitt andra mål för dagen. Victor utökade sedan till 3-1 som stod sig perioden ut.

Den andra perioden fortsatte också väldigt bra. Vi lägger i ytterligare en växel och vinner perioden med 4-1. Resultatet inför sista var således 7-2.

Period nummer tre svängde åt båda håll. Mölndal tryckte på uppåt i form av att jaga över hela planen vilket gav dem resultat, dessutom kunde vi kontra en hel del. Hur som helst kändes det aldrig riktigt nervöst. Vi spelar 4-4 i period nummer 3 och får med oss slutresultatet 11-6.

Lite surt möjligen att släppa 4 kassar i den sista perioden men så som vi gärna spelar blir ibland frejdigt åt båda håll. Samtidigt förlorar vi ju inte perioden heller, utan vi gör trots allt fyra mål framåt.

Sammantaget gör vi två väldigt, väldigt bra perioder i första och andra. Då känns vi trygga i vårt spel (bortsett från två byten ungefär) och vi spelar enkelt och vårdat. Tredje var sådär, men med tanke på att Mölndal tryckte på rejält framåt, och att vi till och från bjöd på lite bollar och bolltapp, kan de snygga till siffrorna.

De mest positiva bitarna att ta med är framförallt viljan men även hur vi agerar som lag. Jag tycker verkligen att alla visar hjärta och sliter för varandra idag, även när vi sitter på bänken mellan bytena är intensiteten hög. Det kommer bli fantastiskt viktigt att samtliga drar åt rätt håll i kommande matcher. Som serien ser ut kan det gå precis hur som helst i varje match men kan vi, som en grupp, kämpa tillsammans blir det definitivt enklare och roligare att inkassera fler poäng framöver.

Främst vill jag alltid lyfta fram laget men idag är det svårt att inte nämna David med sina 7 poäng. 3 + 4 med bud på fler bådar gott inför framtiden! All statistik finner ni här.

För min egen del ser jag redan fram emot tisdag & onsdag innan vi möter Lerum nästa söndag. Jag hoppas att ni gör detsamma!

/Coach #22