Efter att ha firat in ett nytt år (kanske väl ordentligt, då vi inte lyckades genomföra en ordentlig träning inför matchen?) och haft ett uppehåll från innebandyn sedan förlusten mot Surte var det på måndagskvällen återigen dags att kliva ut i Lisebergshallen för en ny match och möjlighet till tre välbehövliga poäng.

Trots en halvdan uppvärmning med en känsla av ringrostighet, började matchen bra sett ur ett Hovås-perspektiv. Inledningsvis skapar samtliga kedjor lägen men den avgörande skärpan som skiljer ett mål från ett bra läge fanns inte riktigt. Det skulle dröja till den elfte minuten innan 1-0-målet kommer. Efter ett fint arbete utav kedja Jogbratt – Nordwall – Jagbrant är det tillslut Marcus Nordwall som gör 1-0 efter en diagonalare över till vänsterkanten, där han elegant kan prickskjuta in bollen i det bortre hörnet. Med ett flertal chanser och spelövertag, och tillsist ett ledningsmål, kändes det ur min personliga synvinkel att målet skulle kunna vara början på en klassisk islossning. Dessvärre, visade sig det bli motsatsen.

Ganska exakt tre minuter efter att vi gått ifrån till 1-0 kommer kvitteringen som innebär 1-1. Efter ett bolltapp på egen planhalva lyckas Sörgården spräcka nollan och göra sitt första mål för kvällen. Efter målet stannar spelet upp och frustrationen växer.  De lägena vi tidigare i matchen inte lyckades förvalta skapar vi inte längre och spelet låser sig mer och mer. Efter kvitteringen står sig resultatet perioden ut. Inför andra står det alltså 1-1.

Den andra perioden handlar ganska lite om Hovås, tyvärr. Vi lyckas inte göra något mål utan Sörgården tar ledningen med 1-2 i den åttonde minuten av perioden och i powerplay kan de senare utöka ledningen till 1-3. Efter halva matchen har vi resultatet 1-0 till vår favör förvandlats till 1-3 till bortalaget.Med 1-3 på resultattavlan försöker vi att höja tempot och kvalitén på spelet. Försöken till att reducera och – utan att ha världens bästa minne – har jag svårt att komma ihåg om vi skapar några ”riktigt heta” chanser. 1-3 är i alla fall förutsättningarna inför matchens tredje och sista period.

Trots ett underläge med två mål är känslan positiv när det är dags för spel igen. Två mål i innebandy, på en period, är egentligen inget märkvärdigt. Problematiken handlar bara om att vi inte lyckas få in bollen i mål. Om det inte är ett läge där vi i vanliga fall ska göra mål är det Sörgårdens målvakt som gör en kanonräddning. 1-4 kommer som ett brev på Posten efter nästan åtta minuter och underläget har ökats på ytterligare. Det är efter ännu ett bolltapp (!) på planens mitt som målet skapas – och uppförsbacken ökar.

Att räkna bort Hovås med ett par måls underläge ska man dock inte göra. Efter att Sörgården har gått ifrån till en ledning med tre mål är det som att matchen startar på riktigt. De låsningarna i spelet som drabbat oss under den sista halvan av period ett och, åtminstone delvis, i den andra perioden är som bortglömda och med Farzans ständiga tugg om ”intensitet, intensitet grabbar!” är det dags att försöka ställa resultatet tillrätta och i alla fall lyckas knipa en poäng. Lägen finns men det är inte förrän Per Jonsson, på en egen retur efter ett skott på en Sörgården-back (?), smäller in bollen på halvvolley som reduceringen kommer. 2-4 efter 11.53 spelade minuter och nu är det match på riktigt.

16.22 in i perioden kommer även 3-4-målet. Den här gången är det Gustav Zaar som från sin vänstra backplats har stegat upp i banan. Ett par meter in på Sörgårdens planhalva avlossar han ett slagskott som letar sig in i nätmaskorna bakom Sörgårdens målvakt.

En kvittering är absolut inom räckhåll men en minut händer det som inte får ske. Efter ett frislag långt upp på vår offensiva högerkant tappar vi bollen och Sörgården får en kontring. 2 mot 1-läget resulterar i Sörgårdens femte mål den här kvällen. Även om det tillsynes kan verka hopplöst kämpar vi på och i spel 6-mot-5 kommer även reduceringen till 4-5. Marcus Nordwall gör sitt andra mål i matchen när han stänker in ett skott i bortre hörnet ett par centimeter nedanför krysset. Stolpe in, och det är återigen ett mål upp till ett oavgjort resultat.

Med 40 sekunder kvar drabbas Sörgården av en utvisning. Det efterföljande PP’t, i spel 6-mot-4, innehåller också en hel del chanser men – vilket fortfarande känns frustrerande – lyckas vi aldrig kvittera utan Sörgården vinner med 4-5.

– Tredje matchen i rad utan poäng. Formen är trots allt inte lika dålig som Manchester Uniteds och Coach-Magnus är, åtminstone i skrivande stund, inte lika grå och blek som David Moyes ger sken av.

– Ny match och chans till revansch redan på söndag. För motståndet står FBC Lerum, på bortaplan. Dessvärre får vi klara oss utan vår käre bloggare och grovjobbare Anton Mangsbo som under gårdagens match skadade låret på nytt och blir borta under en längre tid framöver. Medicinman med okänd nationalitet har kallats in, men trots en rejäl häxblandning har det varit utan verkan.

– Det innebär också ett temporärt skifte i bloggen. Vikarierande skribent blir jag, med nummer 22 på ryggen, och med ett blad som är på gränsen till en 3 cm-böj (men helt lugnt om man frågar mig). Det innebär också att jag frånsäger mig allt ansvar för vad som skrivs hör på bloggen, kritik kommer aldrig att rikta sig till någon på ett personligt plan. Dessutom reserverar jag mig för eventuella faktamissar. Mitt minne är verkligen inte bra.

– I övrigt. Nu släpper vi sargen och kör utav bara helvete på söndag!