Söndag = matchdag i vanlig ordning. Den här gången mot Sörgårdens IBF ånyo då serien vände. Den första perioden inleddes bra men helt utan någon utdelning. Sörgårdens målvakt spikade igen och vi var inte riktigt så effektiva som vi brukar och som vi borde vara. Efter drygt tio spelade minuter får vi även en utvisning emot oss vilket dagens antagonister tar vara på och gör 0-1. Vi brukar relativt tidigt slå tillbaka vid dessa företeelser men idag hade vi inte riktigt det flytet, åtminstone inte i första perioden, utan Sörgården gör även 0-2 innan det är dags för periodpaus.

Inför andra handlade mycket om att fortsätta ta jobbet och komma upp i rätt tempo. Vi börjar den andra perioden bra med 1-2-reduceringen efter 15 sekunder och därefter rullar det på som det ska. 2-2 kommer fem minuter in i perioden och när halva matchen är spelad har vi gått ifrån till 4-2. Tyvärr tappar vi in 4-3-bollen innan paus men att producera fyra framåt och släppa ett bakåt får – med tanke på den första perioden – anses som en bra comeback.

Matchens, och årets, sista period börjar helt och hållet i vår favör. På sju minuter har vi gjort fyra mål och är framme vid 8-3 och det känns som att vi har dödat matchen. Sörgården reducerar förvisso till 8-4 i matchens slutskede men vi vinner tämligen komfortabelt efter en rejäl uppryckning i period nummer två samt tre.

Summerat gör vi två starka perioder. Den första glömmer vi framöver även om resultatet kanske inte riktigt speglade spelet men som i all idrott handlar det alltid om att göra mål. Sörgården gör två, vi gör noll. I andra och tredje lyfter vi oss och vi jobbar dessutom hårdare vilket ger effekt. I dagens match vill jag framhäva John som tagit på sig rollen som slitvarg och gör det väldigt bra. 100% i varje byte – det är älskvärt att se. Pajen och Peter gör även ett stabilt jobb i mål vilket underlättar för oss utespelare så stort kredd till dem.

Nu väntar lite vila i form av juluppehåll. När serien sedan drar igång igen har vi nypremiär mot Hisingskärra IBK. En av säsongens roligaste matcher och jag hoppas verkligen att vi kan hitta formen tills dess, för det lär bli åka av.

Med de orden tackar jag för mig för den här gången och önskar samtliga en god jul och ett gott nytt år – ja, även de motståndare som eventuellt är inne och läser hos oss.

Framåt Hovås!

/#22 Coach