Dagen sammanfattad i ett ord: serieseger. Även om det inför säsongen kändes bra är det svårt att förutse vad som väntar runt hörnet. Vi har jobbat hårt sedan dag ett och lyckats gå från en träning i veckan till två träningar där vi nästintill varje vecka har varit tillräckligt med folk. Det är så jävla roligt! En säsongssummering kommer efter omgång 22, nu fokuserar vi på dagens batalj.

Matchen idag spelades mot ett Sportlife Kungälv som vi – med en stukad trupp – besegrade med 3-1 i höstas. Idag var det dock klasskillnad. Även om vi inte kändes som hetast till en början ledde vi efter första perioden med 3-0. Därefter kom Kungälv ikapp till 3-2 efter två snabba mål innan vi gick ifrån igen. 3-2 blev till 5-2 innan period nummer två var över.

Inför tredje var planen att stänga matchen tidigt. Kakan började i utvisningsbåset (50 kronor till kassan – vackert!) och kunde efter ett ”hockeybyte” servera Erik 20 sekunder in i perioden. 18 sekunder senare hade vi, mer eller mindre, dödat matchen med ännu ett mål och 7-2-ledningen var ett faktum. Vi fortsätter sedan gå för fler mål. Tack vare en duktig målvakt i Kungälv dröjer det dock cirka tio minuter innan vi utökar ledningen på nytt. Därefter “rullar det på” och när slutsignalen ljuder har vi vunnit matchen med 11-2 och även serien.

Vad som är glädjande att se idag är dels ett väldigt stabilt målvaktsspel från Peter men även att samtliga bidrar med ett fint arbete såväl offensivt och även defensivt. Trots ledning med ett gäng bollar tar vi hemjobbet och gör vad vi ska i nästan varje situation. Återigen gör vi även en väldigt stark tredjeperiod vilket bringar lugn i laget. Vi inleder med två snabba mål och kan därefter spela vidare utan rädsla för bakåtmål.

Plus idag – utöver HELA laget som får en guldstjärna – till Freddan som gör en stabil insats i sekretariatet. Sedan tycker jag personligen att David som spelar och gör det bra, halvdöd efter en matförgiftning, ska ha en extra eloge.

Nu har vi tre matcher kvar att spela innan den här säsongen är över. Fortsätter vi med samma jobb och vilja hoppas jag att de tre matcherna summeras med 9 inspelade poäng. Just idag tycker jag dock att vi njuter, sen kör vi igen!

Framåt Hovås!

/#22 Coach