Först och främst så får jag be om ursäkt för saknaden av blogginlägg från förra veckans match. Ibland finns det annat att göra (som att till exempel få till den perfekta hooken på ett nytt blad) vilket jag hoppas att ni har överseende med.

Veckans match – omgång 7 av serien – spelades mot Västra Frölunda FK på hemmaplan i Liseberg. VFFK på 6 poäng inför matchen (2 vinster och 4 förluster) kändes i min spåkula som ett lag där en överraskning kunde vänta trots en poängmässigt knackig inledning.

I de första bytena spelar vi runt så som är tanken och det ger effekt – i form av att Frölunda åker på både en, och två, utvisningar efter ett par minuter. I det “första” PP’t lyckas vi inte trycka in bollen men när VFFK får spela med två man mindre lossnar det. Kakan gör dagens första mål på pass från Gustav. Kort därpå utökar Holst ledningen till 2-0 och för passningen står återigen Gustav. VFFK kan reducera till 2-1 men vi tar sedan tag i taktpinnen igen och gör både 3-1 samt 4-1 innan en ny reducering, till 4-2, kommer efter 17:34. Glädjen blir dock kortvarig, två minuter senare är ordningen återställd sedan Arvid hängt dit 5-2 med trettio sekunder kvar av perioden.

Inför den andra perioden handlade det egentligen om en sak: slappna inte av och försök att dra upp tempot. Stundtals lyckas vi med det, men i ärlighetens namn var det en ganska sömnig match. Frölunda börjar bäst i period nummer 2 och sätter dit 5-3 efter 02:04. Repliken låter dock inte vänta på sig, då Kristoffer gör 6-3 16 sekunder senare, alltså 02:20. Holst hänger sedan sitt andra för dagen och 7-3 är ett faktum. Därefter försvinner mycket av perioden på grund av utvisningar. 8-3-bollen landar i nätet vid 19:52 och inför matchen sista period har vi en ledning om fem bollar.

Den tredje och sista perioden börjar med att VFFK gör en sista kraftansträngning och till en början lyckas de väl. De pressar högt och vi blir lite tagna på sängen eftersom de börjat springa mer och vi inte riktigt hängt med. Periodens första minuter tillhör våra antagonister, sedan rider vi ut den mindre stormen och tar kontroll över matchen igen. Två insläppta i inledningen av perioden blir väckarklockan och det kändes faktiskt ganska nyttigt för oss. Resultatet 8-5 utvecklar sig därefter till 11-5. VFFK gör sedan dagens sista mål med åtta sekunder kvar, och tröstmålar till 11-6 som blir slutresultatet.

Visst, vi gör ingen toppmatch, men samtidigt vill jag poängtera att det alltid är slutresultatet – alltså 3 poäng – som är viktigast och det grejar vi utan bekymmer. Vi gör vad som krävs i 90% av situationerna och i den här matchen räcker det gott och väl. Således är säsongens sjunde seger i hamn och 21 poäng inspelade.

Dagens extra plus går idag till Gustav som levererar med 4 (5 egentligen?) poäng. Det verkar onekligen vara en bra morot att ha med hela familjen på matchen. Sedan tycker jag även att Pajen gör ett gediget inhopp i tredje perioden.

Vi möter Sportlife Kungälv i nästa omgång vilket historiskt sett alltid är en klurig match för oss. Förhoppningvis kan vi bibehålla samma träningsnärvaro i veckan och stå stabilt rustade inför den kampen också!

Framåt Hovås!

/#22 Coach

• David
    2:16 e m, november 2015

Vackert!

• Niklas Öhrn #96 Målvakten i VFFK
    2:02 e m, november 2015

Grattis till vinsten i Söndags.

Jag ville bara meddela att de fanns spelare i erat lag som inte skakade hand och tackde efter matchen utan tog bort handen när de kom fram till mig.
    Jag hänger inte ut nån här men vill ni ha namn och nr så får ni det gärna det. Jag tycker ovadsätt så tackar man alltid efter en match och jag hoppas inte att detta upprepas nästa gång vi möts.

Lycka till i fortsättningen!

Mvh Niklas Öhrn #96 VFFK

• Niklas Öhrn #96 Målvakten i VFFK
    2:04 e m, november 2015

Kan man få ta del av målen från i Söndags?