Omgång 16 och returmatch mot Kungarna var vad som stod på söndagens agenda för Hovås IBK. Matchen började inte riktigt i vår smak även om vi hade det mesta av spelet. Kungarna tog ledningen med 1-0 efter 6:45 och det var också efter det målet vi vaknade till på riktigt. 1-1-bollen sitter efter 9:45 och det är Mats som öppnar målskyttet.

Ledningsmålet kommer också, återigen är Mats iblandad men den här gången är det John som stänker dit bollen i mål. 1-2 efter 13:52. Vi har under tiden jobbat oss in i matchen men några minuter senare är oturen framme och resultatet åter oavgjort. En boll i luften in från hörnet, som tar olyckligt på Davids klubba, letar sig in bakom Pajen och resultatet är 2-2. Innan perioden är slut har vi skönt nog tagit ledningen på nytt, och inför den andra perioden leder vi med 2-3.

Summerar man den första perioden tycker jag ändå att vi spelar bra men vi lyckas inte få in bollen i mål. Hur som, en ledning är alltid en ledning och det kändes bra inför andra.

Den andra perioden började med att vi utökade vår ledning till 2-4 efter 53 sekunder. Därefter åker Gustav på årets första 2 + 10 i utvisningsbåset. Boxplay passar oss, vilket är synd för våra motståndare, dock väldigt väl. I sluttampen av Kungarnas numerära överläge gör vi 2-5 och vi håller tätt i boxen. Vi klarar senare under perioden ännu en utvisning (dock utan mål framåt). Med två minuter kvar att spela lyckas jag med konsten att ta en helt onödig tvåa. 20 sekunder in i Kungarnas tredje PP för dagen smäller de också upp bollen snyggt i nättaket och inför tredje har vi en tvåmålsledning med 3-5.

Vårt spel blir tyvärr lidande av alla utvisningar, och jag ser det som en av orsakerna till att vi inte lyckas gå ifrån med fler mål. Den tredje perioden är mer eller mindre en explosion: både målmässigt, känslomässigt och utvisningsmässigt.

Det börjar dock bra. 3-6 efter 7 sekunder, 3-7 efter 2:51. Därefter har vi en riktig helvetesminut. Kungarna gör tre raka inom loppet av 36 sekunder. Ridå skulle man kunna tro, men att ge upp – nej det gör vi inte så länge jag spelar i det här laget. Vi tar en time-out och läget lugnar sig lite. 5:19 gör Kakan det mentalt viktiga 6-8-målet och vi kommer i fas igen. David gör sedan 6-9 innan vi återigen drabbas av en utvisning. Dessutom ingen tvåa, utan en femma. Boxplay igen – och tre olika boxar i rullning. Det påverkades oss inte nämnvärt om man ser till målproduktion. Vi gör två raka och går ifrån till 6-11 innan Kungarna lyckas få in bollen i mål. 7-12 gör vi i slutskedet av matchen och bortsett från en dubbelutvisning och allmän irritation på slutet löser vi situationen bra.

För att summera tredje kan man lugnt slå fast att utvisningarna tär på oss. Kanske inte rent målmässigt men spelmässigt. Vi tappar mycket av rytmen i spelet och det känns som om vi bör lugna oss lite framöver. Utan den här matchen inräknad leder vi utvisningsligan i serien (107 minuter totalt, Mölndal tvåa på 92 minuter) och idag drar vi på oss totalt 27 minuter på botbänken. Det är för mycket, oavsett domare och motstånd.

Ombyte och snack inför matchen mot IBK Kungarna

Bortsett från det tycker jag att vi spelar bra när tillfälle ges. Det känns som en stabil laginsats banade vägen till segern och det är gött att känna. Extrabetyget går idag till våra målvakter, Pajen som startade och Peter som tog över en bit in i sista. Känns oerhört tryggt att ha er båda där bak på planen. Och Pajen, de tre som kom på rad får vi utespelare ta på oss helt och hållet!

Nu stundar en ny träningsvecka, sen är det dags igen! P.s. imorgon tisdag tränar vi återigen i Rosendalshallen. 19:30 – 21:00 är tiden.

Peter bjuder även på en bild från omklädningsrummet innan de tre pinnarna var inspelade!

Framåt Hovås!

/#22 Coach