Under fredagskvällen var det dags för drabbning nummer två för säsongen mellan vårt kära Hovås och ungtupparna i Pixbo. Matchen spelades i den anrika Wallenstamhallen och undertecknad noterade både en och två gånger de välklädda väggarna med SM-guldsvimplar och upphängda legendartröjor. Förmodligen kommer något liknande ske i den framtida Hovåshallen när dagens stjärnspelare klassas som legender om några år, arenabygget klubbas för övrigt på nästa lagfest. Skämt och sido, dags för lite matchtugg!

Hovåsgubbarna inleder matchen piggt och vi har ett riktigt bra läge med förstalinan redan innan minuten är passerad. Ingen utdelning den gången men 2.30 in i perioden tar Hovås ledningen genom kapten Jagbrant som bjuder sin patenterade dragare från distans. Matchen tar sedan lite fart och spelet böljar fram och tillbaka innan Pixbo kvitterar efter 5.42. Hemmalaget tar över spelet för en stund och kontrar in 2-1 när klockan står på 9.00. Hovås får sedan en chans i PP efter att en Pixbospelare åkt ut för slag. Det numerära överläget inleds lite trevande med svårt spel och dåligt tempo men sen lyckas vi till slut få fart på bollen och Robban levererar en passning genom Pixbos box till Anders ”Kakan” Fröderberg som drar till direkt, 2-2 när 11 minuter är spelat. Spelet fortsätter och vi tar över allt mer och gör faktiskt sista fem minuterna riktigt bra.

Den andra akten inleds med en riktig kalldusch när Pixbo tar ledningen med 3-2 efter 24 sekunder. Hovås repar sig dock snabbt och kvitterar tre minuter in i perioden genom Kakan på pass från Mats. Det känns som att vi är på gång nu men olyckligtvis gör hemmalaget 4-3 efter ett inspel från bakom kassen till en fri pixbospelare i slottet. Efter detta har dock undertecknad en bestämd uppfattning om att Pixbo inte lyckas skapa något mer farligt under hela den andra perioden, en stor eloge till försvarsspelet som verkligen klickar för båda femmorna under en tid. När offensiven också kommer igång från andralinan så lyckas vi skapa fina förutsättningar för den sista perioden. Holst får äntligen komma igång med sitt målskytte och gör både 4-4 och 4-5. Den första kassen sker genom en fin handledare från högerkanten medan den andra blir verklighet efter en retur på ett gediget förarbete av John. 4-6 görs med fyra minuter kvar av perioden av Robban efter pass från Tommy och ett psykologiskt trevligt 4-7 görs i en kontring av Mats på direktskott efter passning från David med 17 sekunder kvar. Bra förspänt inför tredje helt enkelt.

Tredje inleds ungefär som den andra slutade med ett rätt statiskt spel där både hemma- och bortalaget oftast räknar in rätt i försvarsspelet. Sju minuter in i perioden tar Mats sin andra utvisning för dagen och klubbkassan fylls på ytterligare, man får hoppas att han inkasserat en löneförhöjning nyligen… Matchens stora bomb sker sedan 13.07 när Erik drar till med årets slagskott på vänstra planhalvan och vi tror nog alla att vinsten håller på att säkras när resultattavlan slår om till 4-8. Men icke, Pixbo vaknar till liv efter en timeout och skapar rejäl nerv i matchen. De vill nog göra det Hovås gjorde hemma mot Pixbo när 4-8 blev 9-8 på åtta minuter i slutskedet av matchen. Skotten viner nu kring Peter i kassen och ramträffarna från Pixbos håll går inte att räkna på en hand längre. 5-8, 6-8 och 7-8 görs inom loppet av drygt 2,5 minut och vi är rejält skärrade. Kakan räddar dock matchen när han 18.28 gör 7-9 efter pass från Mats, den efterföljande dansen från målskytten visar verkligen hur viktigt detta var. Kakans mål blir också det sista för dagen, trots en bra forcering från hemmalaget. Tre nya pinnar på kontot!

Tre plus:
+ David som för dagen var riktigt vass i defensiven med tung backchecking och många fina brytningar.
+ Tommy som går i bräschen med enkelt och effektivt spel som vi strävar efter när det ibland går lite trögt.
+ Holst som får välförtjänt utdelning efter några matcher när det varit lite stolpe ut.

Matchens citat:
”- Nu gör vi inte en Pixbo och tappar det här” – David i samband med Pixbos timeout (vid ställningen 4-8) med sex minuter kvar. Vi klarade oss, men det var på håret..

Framåt!

/#47 Olsson

• Martinsson
    12:04 e m, mars 2017

Gott ref Kalle, riktigt bra med 3 nya poäng

• John
    12:18 e m, mars 2017

Gott är det! Och mycket fint skrivet Kalle.

• David
    12:30 e m, mars 2017

Fan va go läsning Kalle!
    Framåt hovås

• Martin #22
    2:32 e m, mars 2017

Kallekula levererar, kul även att “Släggan” Palmqvist fick utdelning!