Med 9 matcher spelade – varav 5 vinster och 4 förluster – och totalt 15 poäng inspelade tar vi tempen på en av lagets mest resoluta spelare, nämligen Gustav Ståhl. I en öppen intervju ger han en syn på säsongen retrospektivt men framförallt vill vi ha en bild om vad framtiden har att utvisa.

Säsongen har inletts med allmän berg-och-dalbana för lagets del. Inledningsvis tog vi två fina segrar men sedan har det mer eller mindre varit en 50/50-blandning mellan förlust och vinst, hur ser du på det? Vad är orsaken till denna ojämnhet?
– Ja du, det är känns svårt att svara på men vi fick en hel del skador på viktiga spelare i början av säsongen så som Mats, Niklas och Holst vilket gjorde det svårt att spela ihop laget. Sedan blev även träningarna lidande av en lite tunn trupp och vi hade inte riktigt tempot vi hade behövt för att vinna matcherna. Man ska inte skylla på det, men tycker ändå att vi haft en del motstuds i de matcherna som vi förlorat.

Föregående säsong fanns det tidigt två tydliga utmanare om serievinsten. I år ser det jämnare ut där flertalet lag “slår varandra”, vad är din känsla för årets upplaga av serien?
– Den känns väldigt jämn som du säger och alla har verkligen vunnit över alla samt att det även väldigt tajta matcher mot de lagen som inte ligger i toppen också. Så det gör det en i mina ögon väldigt jämn och oviss serie där jag tror det inte kommer avgöras förrän i sista omgången vem/vilka som går upp!

Senaste matchen mot Stenungsund IBK slutade med seger (8-6) men i omgången före blev det förlust mot Myggenäs (4-3). Vad gjordes annorlunda i matchen som innebar tre poäng till Hovås IBK?
– Vi spelade stabilt defensivt mot Stenungsund. De gjorde bara mål på straff, powerplay och frislag i princip. Så där gör vi en bra insats samtidigt som vi var effektivare framåt än mot Myggenäs. Borta mot Myggenäs gjorde vi ända en bra match, hade pressen större delen av matchen men fick inte in bollen vilket är det som räknas tyvärr. Myggenäs gjorde det även väldigt bra i deras otroligt hala och studsiga hall så jag tror flera lag kommer få problem där.

För vår del återstår nu två stycken matcher innan juluppehåll stundar. Ett formstarkt Romelanda på bortaplan i helgen och sedan Floda på hemmaplan. Vad ser du som centralt för att kunna plocka hem poäng i de matcherna?
– Att vi spelar vårt spel både offensivt och defensivt, har tålamod och inte stressar upp oss när det inte alltid går som planerat. Om vi bara göra det är jag säker på att vi kommer avsluta med två segrar innan juluppehållet!

Med det sagt, vad kan vi förvänta oss ifrån dig innan 2017 är slut? Hur ska du bidra på planen?
– Tänkte försöka fortsätt bidra med ett hårt arbeta och fysiskt spel där jag förhoppningsvis även kan bidra med lite poäng framåt.

Säsongen 2017/18 innebär din andra i klubben. Föregående säsong producerades totalt 19 poäng från din klubba och detta under 16 matcher. I år ser det bättre ut med poängskörden som är 14 pinnar efter 8 matcher. Har du bytt material (till Jolly..?) den här säsongen eller är du bara varmare i kläderna?
– Haha, jag har inte bytt till Jolly. Trodde inte ens de fanns längre? Det känns som jag blivit mer delaktig i spelet i år och på så sätt fått mer lägen samt har lite mer flyt än förra året. Sen hjälper det såklart att man spelat med samma killar i nåt år nu så man börjar hitta varandra på ett bättre sätt!

Sist men inte minst vill vi att du ser in i spåkulan. Hur slutar matcherna mot Romelanda respektive Floda?
– Seger mot Romelanda med 5-7 och mot Floda med 8-4!

Vi hoppas att de väl valda orden infrias framöver och att spåkulan visar rätt resultat. Nästkommande match går alltså av stapeln nu på söndag då vi möter nykomlingen Romelanda som placerar sig trea i tabellen. En tuff, och mest troligt, väldigt händelserik match står för dörren! Matchstart är 18:30 i Sparråsskolan och all support uppskattas!

Framåt!

1 kommentar
  • Peter martinsson
    9:01 e m, december 2017