Efter vinsten mot Högsbo senast var det återigen dags för match. För motståndet stod den här gången våra eviga antagonister Mölndals Övre SK. Förra säsongen slutade det med förlust på bortaplan och ett oavgjort resultat hemma. Med andra ord var det dags att ta tre poäng, inte mest för historiken, utan för tabellen.

Eftersom det var lite strul med hallnycklar och åtkomst saknades en synlig matchklocka dessutom, men sådana petitesser är bara onödigt att fokusera vid.

Matchen började böljande åt båda håll. Mölndal attackerade som väntat på sitt hockeymanér, blandat med halvlånga lyror. Vi försökte att bygga upp – och med lite bolltapp på mitten – var det till en början med lite blandat resultat. Hursomhelst, period nummer ett slutar faktiskt utan mål och med resultatet 0-0. Trots ett PP för oss, och ett för Mölndal, stod sig nollan intakt inför period nummer två.

Den andra perioden började på ett helt annat sätt. Redan efter 47 sekunder har John, som traskat in framför kassen, läge att göra 1-0-målet till oss. I skottskedet kommer dock en hakning, och domaren blåser straff. Efter att Gustavs straffsnurra kommit till liv inför säsongen fanns det i alla fall inga oklarheter om vem som skulle slå straffen. Mats tog den, och han förvaltade den utan större bekymmer. 1-0 och vind i seglen kändes det som.

Därefter återgick matchen till den första perioden – det svängde åt båda håll. Mölndal kvitterade till 1-1 och gick ifrån till 2-1 innan Gustav kunde skjuta in 2-2-målet på pass från Daniel. Med tanke på Mölndals vändning kan man utan tvekan summera att det var en viktig balja signerat Tsaren.

Mölndal åkte senare på sin andra utvisning för dagen. Trots ett PP med relativt bra lägen kom aldrig målet i vår favör utan det var faktiskt Mölndal som på nytt tog ledningen. En långboll från egen planhalva, en liten touch på bollen i luften och resultatet var 3-2. Den för dagen osynliga klockan stod då på 13:45. 14:00 kom kvitteringen. Daniel som verkligen toppat formen kunde på en passning från Andreas sprätta in bollen. 4-4 och resultatet såg ut att stå sig perioden ut. 19:56 kunde dessvärre Mölndal ta ledningen på nytt – men känslan i omklädningsrummet var ändå bra. Vi skulle bara vinna.

Sagt och gjort, kan man säga. Att vi var en man mindre stoppade inte Gustav som gjorde sitt andra mål i matchen efter tre minuter. 5-4 fick Mölndal också göra innan vi vaknade till liv på riktigt. Kvitteringen av Arvid var en delikatess. Om Philip fick inspiration av det har vi tyvärr inte kunnat fastställa, men 6-5-målet är redan en kandidat till årets mål. På en riktig “kompispass” i luften från Gustav, tillika back- och arbetskollega, smälldes bollen in likt ett tennisslag i målet. Daniel utökar sedan till 5-7 som står sig matchen ut.

Vinst, och tre underbart sköna poäng!

Som helhet gör vi på nytt en riktigt fin laginsats. Defensiven fungerar bra och vi slutar aldrig att kämpa trots underläge ett flertal gånger. Att vi sedan lyckas freda måltavlan när vi har två spelare utvisade i matchens sista sekunder (6-mot-3-spel) är fantastiskt.

Showen rullar nu vidare. Träning på tisdag och så match på onsdag. Sörgårdens IBF står för motståndet. Förhoppningsvis kanske vi kan locka lite publik – vi bör ju inte konkurrera med alltför mycket en onsdagskväll i november som med all sannolikhet handlar om regn.