Lördagsmatch i Ekenhallen mot Mölndals Övre SK. Ett fint golv och ett Mölndal som inför omgången parkerade på fjärde plats i tabellen vittnade om goda förutsättningar för en rolig, jämn, och intensiv match.

Spelmässigt börjar vi kanske inte bäst men det var vi som får med oss målen. 0-1 kommer redan efter 2:48 in i perioden och det är Mats som inleder målskyttet i sin nyfunna forwardsposition. 0-2 kommer också genom Mats och då står klockuret på 4:18. Trots ledning speglade det inte riktigt matchen. Mölndal levererade stort i första perioden och efter de två målen ägde de egentligen hela perioden. Snabba omställningar och en fin rotation mellan spelarna banade vägen för dem. Mycket rättvist kommer de också ikapp målmässigt och vid periodslutet har 0-2 blivit 2-2. Resultatet var möjligen i underkant för Mölndals del sedan Peter gjort ett gäng magnifika räddningar.

I den andra perioden jobbar vi oss sakta men säkert in i matchen. Vi lyckas få bättre kontroll på våra motståndare även om de fortsätter vara farliga med sitt raka spel och tunga skott. 2-3-bollen sitter efter 2:05. Matchen står då och väger och fortsätter utan mål till den nionde minuten. 9:42 gör Kakan 2-4 och i likhet med matchen mot Hisingskärra startar en liten islossning efter att ha gått ifrån till en tvåmålsledning. Från 2-4 efter halva perioden, går vi ifrån till 2-7 innan det är dags för en ny pausvila. Vi vinner alltså period nummer 2 med 0-5, som är ett enastående resultat. Vi hittar dessutom tillbaka till vårt spel, vilket är glädjande att se.

I inledningen tilldöms vi en straff redan efter 36 sekunder. Tyvärr lyckas Kakan inte att överlista Mölndals förövrigt duktiga målvakt, men i efterföljande PP kommer ändå 2-8-målet. Matchuret stod då på 1:56 och redan 2:01 (5 sekunder senare!) var bollen åter i mål sedan Mats hängt dit bollen direkt efter tekning. I samband med detta gör vi även ett målvaktsbyte där Pajen ersätter Peter i kassen samtidigt som vi börjar rulla på tre backar i varje kedjeformation. 2-10 kommer också innan Mölndal (som verkligen ska ha en eloge för att de ger 100% hela matchen) börjar pressa extremt högt. Vi lyckas mestadels klara oss ur deras presspel men de får innan matchen är slut hänga två bollar och snygga till siffrorna. Matchen avslutas med att Olle hänger dit 4-11-målet med en minut kvar att spela och där – bortsett från en dubbelutvisning för båda lagen – slutar matchen. Seger 4-11, underbart!

Om man snabbt ska analysera matchen var Mölndal bäst i första. Vi slår sedan till med en fantastisk andraperiod (och till stor del även i tredje) där vi vinner, och möjligen dödar matchen, med 5-0. Tredjeperioden vinner vi med 4-2 och vi visar under matchens gång prov på en helt annan effektivitet än vad vi haft tidigare.

I tillägg till att vi gör mycket mål framåt ska även våra målvakter, Pajen och Peter, ha en stor guldstjärna idag. Peter stod för ett x-antal toppräddningar när vi var ute på hal is och inte hängde med Mölndal. Pajen gjorde under sitt inhopp flera fina räddningar när vi utespelare slarvade lite med hemjobbet.

Med andra ord kan man slå fast att vi gör en väldigt bra insats – och det är precis så som det ska vara! Nu får vi hålla tummarna för Peters tippning den här helgen innan en ny utmanande vecka stundar då Lerum kommer på besök.

Framåt Hovås!

/#22 Coach