Ny omgång står snart för dörren. Vi ser över läget och presenterar våra speltips!

Herrestads AIF/IBF Walkesborg 99 – Dingle AIK
Derbydags! En match som känns helt öppen. Båda lagen vann sina premiärmatcher och vi hoppas att det blir lapp på luckan. Matchen blir jämn och tuff, vi tror att Dingle tar hem segern med uddamålet.

Öckerö IBK – Mölndals Övre SK
Laget från ön ska bara vinna här. Mölndal åkte på en rejäl torsk i premiären och släppte in hela 12 baljor. Öckerö förlorade förvisso också men den tidigare division 2-rutinen och hemmaplan ger oss veckans spik här.

Surte IS IBK – Eken IBK
Förra veckans motståndare för vår del. Vi tror att Eken kan ta en tämligen säker seger här. Surte är förvisso inte dåliga på något vis utan Eken är kort och gott bättre. 14-8-segern mot Hisingskärra imponerar (även om siffrorna kanske blev väl stora..) och bäddar för ett gott självförtroende. Surtes chans är att laget sliter heroiskt samtidigt som man förvaltar lägena som ges.

Hisingskärra IBK – Pixbo Wallenstam IBF
En känsla av gammalt mot ungt här. Pixbo slog Öckerö och all kredd till dem för det. Borta mot Hisingskärra ser vi dock ett kommande poängtapp. Kärra bör vara revanschsugna efter plumpen senast och får ses som favoriter mycket tack vare sin hemmaplan. Robert “Arvika” Rosenquist imponerade trots förlusten senast med 4 baljor. Kan han leverera och dra med sig Magnus Fredriksson i flowet vinner Kärra med klara 7-3.

Marstrands IBK – FBC Lerum
Lövet spelade ju senast för Lerum och det är klart det blir tre poäng då. För ovanlighetens skull var det dock Mikael Skager som levererade flest poäng men för en som tyvärr inte såg matchen anar jag att mycket gick genom Lövström. Marstrand har en bra blandning av gammalt och ungt och kan de ställa sitt bästa lag på banan tror jag att de vinner. Mycket tack vare att de har en god löpvilja och ungdomlig entuasiasm. Ett varningens finger dock för Lerums homogena grupp: 8 man och seger senast imponerar. Med risk för en och annan pingislunga tror vi dock inte det hjälper den här gången.

• FlodaHank
    3:56 e m, oktober 2016

Lerum var 2 hela femmor sist mot oss i Floda, seriens bästa lag i slottet vågar jag säga. Så länge dem får ihop 10 man tror jag dem kan slå vilket lag som helst som inte gjort sin hemläxa.

• Martin
      4:02 e m, oktober 2016

Beklagar eventuella faktafel 😉

• David.johansson@lineducation.se
    4:57 e m, oktober 2016

Kul att se att du är med och bettar Hank!

• FlodaHank
      10:31 e m, oktober 2016

Gött initiativ så klart man är med å bettar. Glöm inte att jag vill ha klipp på grymma floda räddningar nu på söndag också, det är du skyldig mig. 😉