Med två segrar i ryggen kändes det härligt att återigen beträda planen i Lisebergshallen. Ny match och nya förutsättningar – den här gången med Marstrands IBK som motståndare. För vår del började matchen ganska svängigt, Marstrand började direkt att pressa högt och det gav oss ingen direkt ro i spelet. Uppspelen och försvarsspelet satt inte utan vi fick ett par byten emot oss där vi verkligen var steget efter.

Ett litet ljus visade sig dock när Marstrand åker på en femma, i efterföljande PP gör vi mål samtidigt som vi släpper ett. 30 sekunder efter att Marstrand har fullt manskap på banan gör de även 1-2 som senare blir 1-3 innan John, på egen hand, kort innan periodpausen, reducerar till 2-3.

Inför den andra perioden kändes det som att vi skulle hämta oss på samma vis som vi brukar – men det blev inte så. Vi tappar 2-3 till 2-8 och för första gången på två säsonger går vi mållösa ur en period. Lägen fanns förvisso men de gångerna vi verkligen hade chansen att få in bollen var Marstrands målvakt på sin vakt och gjorde ett stabilt jobb.

I den tredje perioden går vi ner på två femmor och får faktiskt en ganska god effekt utav detta. Vi visar en större vilja än tidigare två perioder och gör tre raka mål. Som närmst kommer vi 5-8 innan Marstrand stänger matchen med sitt 5-9-mål när klockan står på 17:49.

Nå väl, förlust – och det är ibland sånt som händer. Vad vi kan lära av matchen är desto mer. Bortsett från tredje perioden kändes det som att vi var steget efter många situationer. Snabba fötter är ofta en del av att lyckas med en bra match och där var Marstrand bättre än oss i just den här matchen. Vi fick en rejäl genomkörare helt enkelt.

I en match där samtliga kan bättre är de enda som får godkänt målvakterna Pajen och Peter. Övriga utespelare har mer att hämta och det ser vi till att göra redan imorgon när det vankas träning.

Hur som helst är det bara att bryta ihop och komma igen. Redan på fredag väntar en ny, klurig, utmaning då vi möter Herrestad/Walkesborg på bortaplan. Då har vi förhoppningsvis slickat såren och står redo för den kampen!

Framåt!