Det kanske jobbigaste med att se ett sådant nöje i innebandyn är rastlösheten som stundtals uppstår. Som i onsdags, rastlösheten när man inte kan träna men just nu rastlösheten när matchspelet inte är igång.

Nu börjar det dock, i allra högsta grad, att ljusna. Nästa söndag är det äntligen dags för seriepremiär!

Försäsongen har varit längre än vanligt för vår del. Vi började tidigare än föregående säsonger jag har varit med och hann faktiskt med mer än ett träningspass innan Björnslaget. Summerat i en mening gör vi också en bra insats på planen, även om det inte räckte för avancemang.

Svartedalen har vi också mött, och vunnit emot. En annan typ av match om man jämför med lagen i Björnslaget: större bollinnehav, fler mål och mer ”rock’n’roll”-innebandy – men fortfarande en nyttig match inför vad som komma skall.

På tisdag väntar vårt genrep mot IK Zeniths division 5-lag. Vi kommer att ha en stor trupp med, som sedan ska bantas till 15 utespelare och 2 målvakter till söndagens seriematch mot Sörgården.

Sett till förväntningar och ambitioner är det, som alltid, svårt att veta var man står. Jag tänker inte uttala mig om ambitioner, men truppen känns starkare och bredare än förra säsongen och det är fantastiskt positivt. Vi har fått in två rutinerade målvakter i Peter och ”Pajen” som finns att tillgå utöver Joel (samt Freddan då, som är sjöman på vift), vilket bidrar till konkurrens i målet.

På backsidan har vi nytillkomna själar i Tobias Martinsson (som förvisso mest gått som center hittills), Oscar, Olle, Gökhan samt Tobias ”Buffy” Berg. Med en liten reservation på ”Buffy”, som dras med ett knä som inte är riktigt 100 %, ser det bra ställt ut även på backsidan. Det kommer bli krig om platserna.

I centernavet har vi fått in en riktig grovjobbare i form av Erik. Det kanske inte är den spelaren som gör mest poäng på pappret, men jag har själv aldrig spelat med någon som bidrar så mycket till att ge andra spelare förutsättningar att spela ”sitt spel”. Här har vi också en liten gubbe i lådan, nämligen Farzan, som förhoppningsvis kan vara med till större del den här säsongen.

Även på forwardssidan har det letat sig in nya bekantskaper i truppen. David, Kakan och Holst (+ Erik, ”Buffy” och Pajen) gör att vi nästan kan kalla oss Hovås/Hindås IBK då totalt sex man anslutit från förra årets upplaga av Härryda Hindås IBK. Det här var även ett lag som jag själv avskydde att möta, så det känns befriande att ha dessa spelare i sitt eget lag. Utöver det har Kristoffer tagit ”steget” från Fysikens småmålsplaner och med lite flyt, och ett knä som håller, kommer förhoppningsvis vår gamla Borlänge-bekanting Jonas tillbaka.

Lägg därtill en stark stomme från förra säsongen. Victor, förra säsongens bästa spelare, kommer förhoppningsvis ta ytterligare ett kliv framåt och jag hoppas även att det äldre gardet, ledda av Mats och Gustav, kan steppa upp ytterligare.

Sammantaget har vi alltså runt 20 utespelare att tillgå i år – och det är positivt! Vi brukar tyvärr ha en tendens att ha någon eller några spelare borta varje vecka, och jag känner personligen att bredden – att alltid ha tillgång till folk – är en nyckel för att kunna göra en lyckad säsong.

Det innebär samtidigt att när vi är fullt manskap kommer inte alla kunna delta i varje match. Jag ser det inte som något dåligt för laget, utan snarare bra då det eldar på viljan och motivationen att göra sitt yttersta även vid träning.

Mina förhoppningar är att det här ska bli en väldigt underhållande säsong. Gör vi jobbet för varandra, och spelar som ett lag, kommer det även ge resultat.

Riktigt var det här blogginlägget tog vägen vet jag faktiskt inte själv. Innebandyabstinensen sköljde över mig som en våg efter en nyinköpt Jolly-klubba och kaffe som var extra gott.

Och just ja, för de som undrar så kommer det en uttagning till tisdagens match under morgondagen. Matchen spelas på tisdag i Lisebergshallen på vår träningstid. Det innebär således att uppvärmning sker på läktaren så försök att infinna er i god tid (gärna ombytta runt 19:10).

Vi kommer att lufta några nya kort. Fokus ligger på att göra en tävlingsmatch utav en träningsmatch. Det är vårt genrep inför serien och då ska vi även spela som i serien.

/Coach #22

• David