Bättre än klappar på julafton? Jadå, äntligen får vi äran att presentera Kalle Olsson som ny bloggskribent! Från sin plats i sekretariatet denna vackra fredag ger han sin syn på matchen mot Dingle. Mer av denna vara kommer det med all sannolikhet att bli även i framtiden, håll till godo!

En decemberfredag i Göteborg kan man spendera genom att kasta bort pengar på Lisebergs chokladhjul eller genom att gå in i den anrika Lisebergshallen för att se Hovås stolta herrar möta Dingle. Vissa av Dingles supportrar lyckades dock med konststycket att utföra båda aktiviteterna, stort! Nåja, fokus kommer vidare ligga på själva matchen. Kvällen till ära fick vårt kära Hovås tillbaka två viktiga pjäser i uppställningen, Holst som laddat batterierna på varmare breddgrader och Niklas Ek som vårdat sin ömma glaskropp.

I den första perioden tar våra gubbar kommando direkt tack vare bortalagets låga och passiva försvarsspel. 1-0 kommer också fem minuter in i perioden när comebackande Holst sätter dit den på pass från John. Vi gör även 2-0 genom Mats efter att en Dinglespelare åkt ut för slag, tid 10:24. Dingle börjar efter detta komma in i matchen och gör även rättvist 2-1 när klockan står på 14:44. Lyckligtvis lyckas hemmagubbarna i form av Mats på pass från Holst göra det psykologiskt mycket viktiga 3-1 målet med drygt en minut kvar till pausvilan.

Den andra perioden är av lite mer Hawaiikaraktär där lagen byter chanser med varandra, även om undertecknad tycker att vi har allt någorlunda under kontroll. 4-1 görs sju minuter in i perioden av vår tunga slitvarg Tobbe Berg. Tyvärr tycker Mr Kassör att det fortfarande ekar i föreningens skattkista och drar på sig sin sedvanliga tvåa för hårt spel, något som Dingles gubbar utnyttjar genom att göra 4-2, tid 8:18. Resten av perioden är händelselös i protokollet, men frejdig och trevlig för den som var på plats. Peter som är förstaslips för dagen står för några riktigt svettiga räddningar vilket gör att vi kan hålla en tvåmålsledning till pausvilan.

Tack vare att Martin på straff gör 5-2 redan en minut in i tredje perioden så känns det som att vi kommer klara detta. Dingle gnetar dock på, även om det kan tyckas att de med sitt pigga manskap på tre femmor borde springa lite mer och pressa våra pensionärsklassade spelare ytterligare. De gör även 5-3 innan David utökar till 6-3 i PP efter att ha fått stå och mysa med bollen stillastående i närmare 15 sekunder. Dingle gör 6-4 på straff men Ek skapar trygghet åt hemmalaget när han gör 7-4 genom en transatlantisk inbrytning på kasse, ”gratisass” till John. Bortalaget gör sedan 7-5 när klockan står på 12:39 och skapar lite nerv i matchen, men inga ytterligare mål görs förrän Kakan fastställer slutresultatet 8-5 i PP på pass från Martin, tid 15:45.

Riktigt kul att få revansch på detta gäng (även om majoriteten av Hovåsgubbarna förmodligen inte hade någon revansch att kräva). Dingle trodde nog att de skulle komma till vår hemmaborg och vinna, men de fick precis som Pixbo inse svårigheterna med att slå oss i Lisebergshallen.

Några plus (Utöver att laget som helhet presterade mycket bra):
+ Peter som räddar kvar oss under kritiska delar av matchen med några riktiga monsterräddningar.
+ Ek och Holst som stod för starka återkomster, Ek såg stundtals ut som Peter Forsberg när han i vissa matchsekvenser dominerade totalt.
+ Martin, vår kapten och tränare som varje match visar vägen med mål, assist och tunga tacklingar. Han förtjänar redigt med beröm för allt han gör (tack på förhand för att jag spelar PP nästa match!)

Minnet är dock kort, så ber att få ursäkta för att alla snygga mål inte satt sig på näthinnan för att möjliggöra ett mer fylligt referat…

Framåt!

1 kommentar
  • David
    11:56 e m, december 2016

Läckert ref! Läcker kille! Läcker klubb!