Såja, vilken grej – vinst direkt med klara 9-5 mot Surte!

Matchen då? Ja, den började ganska tillknäppt. Surte inledde tyvärr bäst. 0-1-målet kom också rättvist efter 5:49 in i period ett sedan vi tappat markeringen framför mål. Efter att ha klarat av en utvisning på två minuter efter dryga 13 minuter började vi dock jobba oss in i matchen. 1-1 gör vi 13:09 och 2-1 efter 15:53. Momentum. Tyvärr drabbas vi därefter av en synnerligt märklig utvisning sedan Jackan åkt ut för liggande spel vilket kändes oerhört tveksamt. Surte kan tack vare detta också göra 2-2 relativt snabbt in i deras PP. 19:28 får sedan Surte straff som de lyckligtvis bränner i ribban sedan Peter stabilt vaktat målet. 2-2 står sig perioden ut.

Inför andra handlar det om att lösa ut BP-spelet och sedan avancera igen. Vi lyckas med båda delarna. 2:12 gör Niklas Ek sitt första mål i klubben och vi är åter i ledning. 38 sekunder senare har vi gjort 4-2 sedan Gustav Ståhl, också nytillkommen i klubben, vispar in bollen. Surte lyckas sedan reducera till 4-3. Lyckan för dem blir dock kortvarig sedan vi tilldöms en straff som Kakan förvaltar säkert. 5-3 efter 7:08. Resultatet står sig sedan perioden ut även om vi har ett flertal chanser att öka på vår ledning.

Den tredje perioden börjar med en dubbelutvisning för båda lagen där Erik får besöka botbänken för första gången den här säsongen. 4 mot 4-spelet innehåller inga direkta chanser men det märks ganska tydligt att det är en spelform vi inte har tränat på. Vi är inte direkt bekväma. Surte kan efter 7 minuter reducera till 5-4 innan vi tar över helt. 6-4, 7-4 och 8-4 inom loppet av fem minuter och tre poängen är mer eller minder klara. Surte lyckas fila till siffrorna i sitt PP för dagen innan vi stänger matchen genom Eriks 9-5-mål där han sprättar upp bollen i nättaket.

Allt gott så, tre poäng klara!

Snabbt analyserat så är Surte bäst första delen av period ett innan vi jobbar oss in i matchen. Period två och tre är vi bäst för dagen. Det märktes ganska tydligt på båda lagen att det var premiär. Något skönspel var det inte alltid. Dagens stora eloge ska Peter ha för sitt stabila målvaktsspel. Utan tvekan matchens spelare. Sist men inte minst vill jag lyfta fram Pajen, Ludde, Kalle samt Pelle som trots att de fick husera vid sidan av planen fortsatte peppa och jaga på!

I veckan stundar två träningar innan vi ska lira match igen. Lisebergshallen är uppbokad för handboll på tisdag så vi tränar måndag 20:30 – 22:00 i Lundbystrand samt 18:00 – 19:30 i Valhalla C på onsdag.

Kalle och Gustav har också fattat grejen: bjudöl efter match, stort tack för det! Kakan är, som ni ser på bilden, lyckligare än någonsin.

Med det knyter jag ihop säcken och önskar en fin kväll!

Framåt Hovås!

/#22

• Anonym
    7:11 e m, oktober 2016

Härlig början på denna säsongen.

• David
    7:15 e m, oktober 2016

Gott mer tre pinnar trots att vi inte va på topp! Bättre spel att vänta!