Efter långa förhandlingar, och ett par veckor av tjat (!), kan vi äntligen presentera Petter Lundqvist som spelklar för Hovås IBK!

Född 1988 och uppväxt i Umeå har Petter sedan cirka 1 års tid varit bosatt i Göteborg. Den senaste klubben före Hovås var Gimonäs Umeå IF (Herrar Div 1 Norrland) där kvalspel till Allsvenskan 2015/16 får ses som den största innebandymeriten (se trevlig kuriosa i slutstycket apropå meriter). Även om ursprungspositionen är som back har Petter redan visat prov på styrka i rollen som center och vi får sammanfattat in en väldigt mångfacetterad och skicklig spelare som ger oss ytterligare en dimension både som person och spelare.

Vi har tagit tempen på Petter och träffat honom över en snabb intervju efter övergången där han även ger sin syn på matchen mot Öckerö IBK på söndag:

Varmt välkommen till Hovås IBK! Såhär efter ett par träningar samt någon öl med gänget kommer en riktigt klassisk fråga, hur känns det?
– Tack så mycket! Det känns väldigt mycket bättre i kroppen för varje träning som går. Hela laget verkar vara ett riktigt skönt gäng så jag ser fram emot en rolig säsong.

Vad har du att säga om laget såhär långt? Vad är den största skillnaden gentemot Division 1 Norrland?
– Som sagt ett riktigt skönt gäng som gör innebandyn ännu roligare och jag är imponerad över spetskvalitén som finns i laget. Den största skillnaden jämfört med Div 1 Norrland är ett lite behagligare tempo här för mina pingislungor.

Vad vi sett hittills är du en både snabb och teknisk spelare, vilka är dina styrkor som spelare? ..och eventuella svagheter?
– Kul att jag lyckats lura er att tro att jag är snabb. Min största tillgång har jag alltid sett som mitt spelsinne medan akilleshälen utan tvekan är skottet.

Om man ser på truppen och spelarna i laget, vad är ditt intryck hittills?
– Som jag nämnde tidigare så är jag imponerad över spetskvalitén som finns i laget. Det känns som en del spelare har spelat på högre nivå tidigare. Det verkar vara ett målglatt och offensivt skickligt gäng.

Sist men inte minst. Din debut sker på söndag. Vad är din målsättning i kommande match?
– De tre senaste säsongerna i division 1 har slutat med uttåg ur kvalet. Nu är det dags att få ett lyckligt slut på en säsong och därför är det bara vinna som gäller till varje pris!

Vi tackar för denna snabba intervju och ser fram emot att se dig på planen framöver, och återigen välkommen!

Slutligen bjuder vi på den största meriten som inte handlar om innebandy. Petter blir härmed den enda i klubbens historia som har vunnit den anrika Brännbollsyran där cirka 300 lag deltar årligen. Respekt!

Framåt!