Ett riktigt sjöslag utspelade sig under söndagen i den för dagen ostädade Lisebergshallen. Eken IBK, som under fredagen förlorade mot Floda med 8-4, stod för motståndet och med tanke på att det var första gången i Hovås historia vi ställdes mot dem visste vi inte riktigt vad vi stod inför.

Vi kom till spel med två femmor och Pajen i kassen. Matchen började böljande med ett vilt utbyte av chanser och det var inte tal om något uppställt spel inledningsvis. Dagens första kasse gjorde Eken och det kom på ett frislag efter 3:21 in i period ett. Kvitteringen satte vi drygt en minut senare, 4:17 genom John (assist från Niklas), och 4:58 hade vi intagit ledningen med 2-1.

I vanliga “Hovås-matcher” brukar vi i det läget rycka ifrån men dagens match var annorlunda. Eken kom tillbaka till 2-2 innan vi på nytt tog ledningen till 3-2. Klockan stod då på 6:54 så de tappra åskådarna fick åtminstone se mycket mål även om försvarsspelet inte direkt satt i något av lagen. 3-3 gör sedan Eken i sitt första PP för dagen men innan periodpausen kommer har vi på nytt tagit ledningen, 4-3 i paus.

Matchens andra period börjar bättre. Vi gör efter 2:15 5-3 och sedan 6-3 i PP och borde kunna rycka men i samband med målet börjar vi slarva i defensiven och hemjobbet och det utnyttjar Eken. 6-4 och 6-5 kommer snabbt innan vi får chansen att utöka igen när det vankas spel i numerärt överläge. 17 sekunder tar det sedan har vår superskytt, Robert “Arvika” Rosenquist, tryck in 7-5. David gör, efter 10:45, 8-5 på en kontring där han fint håller undan Ekens spelare men sedan lyckas vi – återigen – släppa in Eken i matchen. 8-5 blir 8-6 och sedan 8-7. Paus.

Den tredje perioden börjar med att vi gör det viktiga 9-7-målet efter 1:29. Därefter åker Kalle “Klirr-i-utvisningskassan” Olsson på en femma och Eken kan under denna tid reducera till 9-8. Vi spelar hur som helst av BP’t bra och släpper endast en boll vilket vi tar med oss för framtiden. Kakan gör sedan två snabba framåt och vi har gått ifrån till 11-8 innan dagens motståndare kryper närmre igen. Som närmst kommer de igen till 11-10 innan vi går ifrån och vinner matchen med 13-10. 3 fina och väldigt viktiga poäng inspelade.

Summerat var det en ganska ovanlig match: det var fart och fläkt åt båda håll. Det är sällan jag håller med David i hans resonemang men idag handlade det om att fortsätta göra mål framåt för att vinna matchen. Vi gör vad vi ska även om defensiven lämnar en hel del att önska samtidigt som det – redan vid första bytet – kändes att det här skulle bli utfallet.

Nästa vecka tränar vi vanliga tider, tisdag samt onsdag, innan vi ställs inför Rumble in the Jungle 2017 (nå väl, det handlar inte om boxning som det gjorde 1974 och vi spelar heller inte i Zaire (numera Kongo) utan vi möter Öckerö) under fredagen. En spännande och rolig vecka väntar alltså!

Framåt!

/#22