Herrestads AIF/IBF Walkesborg 99 på bortaplan en regnig fredagskväll smakar inte fel på pappret. På planen gick det inte riktigt rätt. Inför drygt 140 åskådare – kul med lite publik, alla till Liseberg! – började matchen inte alls som vi tänkt oss. Efter 1:50 hade hemmalaget fått en straff med sig som de även förvaltade och gjorde 1-0 på. 2-0 kom också som ett brev på Posten (eller nja, de kommer ju fan inte fram alls!) efter 3:43 och det var ett bevis på att vi inte alls var vakna.

Därefter hämtar vi upp oss något och spelar av ett BP och ett par minuter av vanligt spel. 10:01 kommer 3-0 och 4-0 10:09 direkt efter tekning. Inga goda första tio, tyvärr. I periodens andra hälft spelar vi upp oss. Vi har ett par lägen och kan slutligen reducera efter 16:31. Rockets åker sedan på sin första utvisning för dagen men trots ett par lägen lyckas vi inte få in bollen. 4-1 i paus.

Den andra perioden börjar med PP för vår del, de 37 sekunderna som återstår lyckas dock hemmalaget hålla boll och vi kommer inte till något direkt läge. Hur som helst fortsätter vi trumma på och Holst gör 4-2 efter en kontring med ett lågt avslut. 4-3 görs sedan av Kakan i BP där John fått besöka botbänken. Ett mål upp och vi har känning. Herrestads AIF/IBF Walkesborg 99 tar timeout och får tyvärr effekt av det. 5-3 och 6-3 kommer inom loppet av en minut.

Trots de två snabba målen som annars kunde ha dödat matchen helt tar vi tag i taktpinnen igen och skulle i ärlighetens namn kanske ha fått någon boll mer. Efter 15:07 får vi äntligen vittja nätet i vilket fall sedan Holst hängt dit sitt andra mål för dagen. Efter målet får vi även med oss en tvåa och PP. I efterföljande PP utspelar sig tyvärr en märklig situation där Tommy får en tvåa för en reaktion där han blir tryckt i ryggen och David SAMTIDIGT åker ut för frågan till domaren om varför denne visades ut. Så, från PP till BP. Herrestad kan även förvalta detta och gör 7-4 och sedan 8-4. Mats reducerar sedan kort innan periodpausen med ett viktigt mål till 8-5. 4-4 i period nummer två.

Tredje perioden är inte särskilt rolig utan vi torskar den med 7-1 sedan vi åkt på ett par tveksamma utvisningar och säkert någon som var korrekt.

Period ett och tre kan vi glömma för framtiden, däremot gör vi en bra insats i period nummer två som vi tar med oss.

Efter 4 matcher står i alltså på 6 poäng med två vinster och två förluster. Det är dags att vända den trenden och det hoppas jag att vi kan göra redan nästa vecka!

Framåt!