Kvällsmatch ute i Skepplanda en söndag klockan 18:00 kanske inte låter så spännande för en vanlig betraktare – men i mina ögon var det här en väldigt viktig match. Vi gick rakt i rävsaxen mot Skår både på hemma- och bortaplan förra säsongen och det var dags att vända om, ta sig i kragen och vinna istället. Nu vann vi ju förvisso premiären men det är först efter ett par matcher man på riktigt kan känna var vi står och var vi ska ta oss framöver.

Återigen fick vi en gedigen uppvärmning. Något lång kanske, men till till nästa match kommer ett par nya moment in i bilden. Då kommer tidsaspekten vara perfekt. Det sker mot Dingle, alltså.

Matchen började i ett svängigt tempo. I den lilla Skepplandahallen blir det lätt så. Man vinner boll på defensiv planhalva och är snart, utan att man vet det, i ett skottläge eller uppe i anfallet. Skår började bra. De plockade de mesta av 50/50-bollarna som blev till följd av den lilla hallen. Efter ett par byten började vi komma in i matchen mer och mer – och vi vann 50/50-bollarna. Därefter var det vår match. Mats öppnade målskyttet efter ganska exakt sju minuter (på pass från Markus Einer – som gjorde sin första poäng i Hovås-tröjan (!)). I den första perioden var det bud på fler mål, men resultatet stod sig perioden ut.

I den andra perioden skulle det släppa. Från 0-1 till 1-6 innan den var slut. Per Jonsson, som fått ett rejält uppsving under inledningen av säsongen, utökade till 2-0 efter tre minuter. Dessvärre fick Freddan kapitulera när Skår kontrade in 1-2 i den åttonde minuten men 1-3 visade sig bara vara 40 sekunder bort. Därefter trummar vi på. Mackan Einer gör sedan sitt första mål i Hovås-tröjan efter 14.09 och 14.52 smäller Per in sitt andra mål för dagen. Ett stenhårt slagskott som gick rätt upp i det bortre krysset. Dagens pärla, javisst! Det sista målet i perioden görs ånyo av Mats på pass från Ludde Parkedal. När sekretariatet sedan får gripa in, och blåser av perioden (ja, ni vet, klockan dog) har vi gått ifrån till en ledning med 1-6.

Om det var tack vare att klockan “låg nere” och vi inte såg resultatet vet jag inte, men jag har aldrig varit med om att vi har trummat vidare på samma sätt som igår. Mats hänger dit 1-7 efter tre minuter och Mr Einer gör sin andra kasse för dagen i powerplay när fem minuter hade rullat på mobilklockan. Skår åker sedan på en till utvisning men dessvärre lyckas vi inte komma riktigt till skott i den lilla hallen. Skår klarar sig och kan reducera till 2-8 efter åtta spelade minuter av period nummer tre. Nog om det, får man säga, för därefter gjorde vi fyra mål på rad. Mats, Victor “Vesslan” Renberg, Gustav Zaar och Victor igen stod för målen som tog oss från 2-8 till 2-12. Mest anmärkningsvärt var väl att Gustav, som slungat sina slagskott genom hela matchen äntligen fick sätta dit en kasse (och firade som aldrig förr) samt att Andreas Gomér stod för passningarna till båda Victors mål.

De sista fem spelar vi kanske något svårt och snyggt. Vi hade absolut bud på fler mål och det är skönt att se alla spela ut. Dessvärre gör vi inte några fler mål utan Skår kan kontra in sitt tredje för kvällen med tre minuter kvar att spela.

Matchen slutar 3-12 till oss.

Sammantaget är jag väldigt nöjd med samtliga igår. Vi tar för oss, vi kämpar för varandra och ingen viker ner sig eller slutar spela för att vi leder. John saknades tråkigt nog på grund av sitt röda kort senast. I nästa match mot Dingle räknar jag med en comeback utan dess like. Att få vinna med lite mål ger också ett plusbetyg i tabellen men framförallt för allas självförtroende.

Under morgondagen väntar träning och på söndag möter vi Dingle som leder serien på målskillnad. Det kommer bli en underbar söndagsbatalj. Förhoppningsvis kan vi locka lite folk till hallen också. I nuläget är det Freddans “ultrasgäng” samt Arvid fru som står för publikstödet – på söndag vill jag uppmana alla till att ta med någon. Oavsett vem.

Ett lite kortare inlägg från bloggen idag, men ibland kan det vara så.

/#22

• Mackan
    3:50 e m, oktober 2014

Ska man behöva vänja sig vid ett stort plothole i varje matchreferat bara för att du inte vill skriva om dina egna bomber? Grym!

• Martin #22
    5:43 e m, oktober 2014

🙂

• Andreas Gomér
    8:15 e m, oktober 2014

Sant Mackan! Nån nämnde att Martin haft “materialproblem” som han kommit tillrätta med. Verkar ju funka fint nu!

• Martin #22
    8:24 f m, oktober 2014

Har materialproblem ungefär 90% av matcherna per säsong.. hemskt.