Sådär, då var premiären avklarad och dessutom vunnen. Gött! Sörgårdens IBF stod för motståndet denna underbara söndag i Valhalla C. Matchen börjar lite trevande, vi har problem med att få riktig ordning på boll + underlag men sakta men säkert jobbar vi oss in i matchen. 0-1 (vi var bortalag för dagen) görs av undertecknad innan 0-2 kommer genom Kakan. Bortsett från de två målen, och ett boxplay som vi klarar av utan att släppa in något mål, är det ungefär vad som händer (eller vad jag kommer ihåg) från den första perioden. Vi vinner alltså den med 0-2.

Period nummer två börjar börjar också med ett tidigt mål. Den här gången är det en annan Anders, nämligen Holst, som på pass av Victor gör 0-3. Det efter 1 minut och 14 sekunder spelade. Det dröjer till den 15’e-minuten innan vi hittar nätet igen, då Kakan gör sitt andra mål för dagen i PP. Passningen stod David för, naturligtvis. Den andra perioden slutar också med resultatet 0-2 i vår favör.

I matchens tredje period klarar vi av att hålla tätt i två boxplay vilket är underbart att se. John lyckas även tvåla dit sitt första mål för säsongen innan Kakan gör sitt tredje för dagen och utökar till 0-6. Sörgården kan tyvärr, med 12 sekunder kvar av matchen, spräcka sin nolla (sorry Peter!) och slutresultatet skrivs 1-6 till oss.

Man kan väl sammanfatta matchen som så att det var mycket kamp och krig, och inte alltid skönspel. Valhallas parkettgolv bjuder inte riktigt in till dans utan vi har stundtals svårt att förvalta bollen. Hur som helst tycker jag att vi genomgående agerar med pondus, framförallt i närkamperna som vi till stor del vinner. Vi lyckas även spela oss ur de svårare situationerna som uppstår i försvaret och det är riktigt gött att se. Även det faktum att Kristoffer och Pelle, där båda hittills agerat forwards, går ner som backar och gör det riktigt bra känns lovande. Peter ska även ha stort kredd för sin insats i mål. Stabil insats matchen igenom och bra snack, keep it up! Lite trist att vi släpper en kasse med 12 sekunder kvar – men vad fan, vi vinner matchen.

I anfallet kan jag känna att vi har mer att ge framöver. Vi vinner visserligen alla perioder, men vi var inte fullt så effektiva som vi kan vara men det är något vi kan jobba på.

Slutligen tycker jag ändå att det är en trevlig match. Sörgården bjuder upp till kamp och historiskt sett har vi haft svårt för deras spel så jag är väldigt nöjd med att vi går segrande ur kampen.

Bäst på planen idag: Peter
Bubblare: Kakan & David

Nu i veckan väntar två träningar innan vi möter Hisingskärra på söndag i Lisebergshallen. Vi tränar på tisdag 19:30 som vanligt (i Lisebergshallen) och på onsdag 18:00 i Valhalla C.

/#22 Coach