I samband med att klockan tickar kommer bloggen köra en intervjuserie med våra nytillkomna spelare. Först ut är Victor Renberg, som tidigare har spelat i Wibax Patriots uppe i Norrland.

Först och främst, var är du uppväxt och hur kommer det sig att du hamnade i Göteborg?
– När jag började gymnasiet (Teknikprogrammet) hade jag ingen aning om vad man skulle göra när man blir stor. Min farsa som numera bor nere i Uddevalla, berättade en historia för mig. När han var liten och bodde uppe i Piteå (där även jag är uppväxt), hade han en klasskamrat som sa så här: ”- Jag ska fixa bra betyg och ta mig in på Chalmers för att sedan få ett bra jobb”, vilket han också gjorde.

Så det fick jag lite inspiration av och ställde mig dagen efter i bostadskö här nere i Göteborg. Så småningom blev skolan intressant för mig också. Matematiken kopplades till verkligheten och jag hade bra lärare i bland annat fysik, matematik och kemi vilket gjorde mig målmedveten om att få bra betyg. Man kan säga att en sak ledde till en annan.

Att döma av ditt efternamn finns det hockey i blodet – vad fick dig att sadla om till just innebandy?
– Hehe, jag lirade faktiskt hockey under hela min barndom, mellan åldern 5-15 och det var min största hobby då. När saker blev seriösare, så fick vi, olyckligtvis, även en sämre tränare. Detta i kombination med att det blev långa mörka novemberkvällar fick mig att sluta.

Innebandy tog mindre tid och jag visste även att jag hade bra klubbteknik i det med. Vi var ett grabbgäng i kvarteret som lirade utebandy på snön typ varje dag under vintern och tack vare det utvecklades klubbtekniken. Så jag började lira i Wibax Patriots uppe i Piteå och spelade innebandy totalt 2-3 år innan jag drog utomlands ½ år för att sedan flytta ner hit.

Hur ser din innebandykarriär ut/vilka lag har du spelat i tidigare?
– När jag började innebandy fick jag inte spela i Wibax Patriots A-lag utan körde i deras B-lag ett tag. Därefter fick jag köra en säsong i A-laget vilket var kul.

Varför just svar här Hovås IBK?
– Jag lirade på Fysiken på skoj när Mats frågade mig om jag ville komma och provträna med er. Träningslokalen låg på perfekt avstånd och nivån med, sen har jag inte ångrat en sekund att jag började med Hovås. Alla är superschyssta och det är ett gött gäng, allting föll ihop idealt.

Hur ser du på säsongen och vad har du för målsättning för din egen del?
– Jag är sämst på att göra mål, så jag hoppas på att John ska göra de så jag kanske får någon assist. Jag tror vi har stor sannolikhet att gå upp i trean med tanke på hur våra träningsmatcher gått.

Om du skulle beskriva dig själv som spelare, hur är du då?
– Lite teknisk med ganska bra blick över spelet men framförallt jävligt het när det blir matcher, 14 minuter no problem. Eftersom John också drog på sig en lite onödig utvisning så saknar vi bara en spelare till att bli Björnligan-kedjan. (Björnligan i Kalle Anka, reds. anmärkning)

Har du någon dold talang?
– Njae, jag tror inte det.

Slutligen, vad tror du om premiären nästa helg?
– Jag tror vi vinner den med.. hmm, 9-7.

Bloggen tackar för intervjun. I dagarna kommer del två (med någon av de nya) och sedan rullar det vidare. Tanken är att alla ska ha granskats under luppen innan säsongen drar igång.

1 kommentar
  • Coach