I intervjuserien med våra nya spelare är det i dagens inlägg Markus Einer som går under luppen.

Innan vi går in på innebandyn, berätta lite om dig själv. Vem är du/vad gör du/var kommer du ifrån?
– Var man är ifrån är inte så intressant, roligare att snacka om var man ska. Säljare. Lättsam. Kollar minst 82 Rangersmatcher om året och tycker Arsene Wengers engelska borde vara bättre efter snart 20 år i världens sexigaste fotbollsklubb. Ingen omklädningsrumskille men duscha snabbt så går vi och tar en öl eller två.

Uppvuxen i Arvika, kan du bjuda på en topp-fem därifrån? Vad gör man där?
1. Flyttar därifrån (haha)
2. Röstar rött
3. Skaffar barn och tribaltatuering
4. Äter Sveriges bästa kebab no joke
5. Meckar med bilar eller tränar fotboll/innebandy

Du har varit borta från spel ett par säsonger, hur kom det sig att du fann intresset igen och vad fick dig att välja Hovås IBK?
– Jag har inte gjort en seriematch sedan januari 2011 faktiskt. Intresset har ändå funnits hela tiden men inte tiden då jag knappt haft en ledig timma i veckan under några år har det känts som. Efter lite ompriortieringar finns nu tiden så det i kombination med ett gott intryck från coach, spelare och nivå så var valet enkelt.

Var har du tidigare huserat i din innebandykarriär?
– Fostrad i Arvika IBF men spelat i stort sett alla år i Dotteviks IF där farsan varit sportchef länge. Han hälsar föressten att träningmatch är game när vi vill. Jag gjorde bland annat en säsong i 2an i en annan lokal klubb med.

Vårt matchställ är ju lite udda om man ser till färgen, är det en flipp eller flopp tycker du?
– Flip-flop! Riktigt tighta men lite skumt att ni tryckte namn på dom. Jag gillar dock att jobba under cover så någon annans namn på min rygg är klockrent. Jag hänvisar bara till den personen om jag skickar någon över sargen etc. Men får jag en egen vill jag ha nummer 96. Löser ni de?

Säsongen börjar ju nästa helg. Hur ser du på det för egen del? Vad är målsättningen för dig?
– Jag vill hjälpa laget vinna matcher på de sätt jag kan. Min målsättning är utöver en grandios poängproduktion att leverera i varje moment oavsett om det är träning, match eller armhävningar och få ett gäng sköna polare på vägen.

En rak och ärlig fråga, hur många poäng kan man räkna med att du producerar kommande säsong?
– Lite oklart eftersom jag kommer missa många matcher men min kedja skall göra poäng i varje period, period. Mycket snack mycket verkstad i allt jag gör. Hoppas nån stör sig på det iallafall. Haha!

Och med det tackar bloggen för sig än en gång. Fler intervjuer kommer i veckan!