Efter ett litet uppehåll rullar vi vidare med intervju nummer tre. Philip Bernåker, tillika arbetskamrat med Gustav i laget är näst ut.

Bilden är även ett tecken i tiden på hur det kan gå när man utger sig på sociala medier, så som Facebook, där vi har varit och grävt. Jag hoppas att “lånet” accepteras, Philip.

Välkommen till Hovås IBK, hur känns det?
– Det var ju en klassisk fråga på en spelarintervju, Peter Jihde-standard. Men skämt å sido så känns det gött, har länge saknat att spela på denna nivån igen. Så det känns som om man har kommit hem.. Får också passar på och tacka för ett riktigt bra välkomnande från alla i laget.

Att Gustav lyckas locka med sig någon är en succé i sig. Var det du eller han som tog initiativet?
– Det var på julfesten i fjol, efter några öl, som vi fann ett stort gemensamt intresse. Och resten är historia som man brukar säga..

Mycket Gustav nu, men för att klargöra för oss alla. Är han samma person på jobbet som han är i laget? Är det alltid kaosartat? Kommer han i tid? Våga vara ärlig nu!
– Var ska jag börja!? En stabil kille på plan och med siffrorna på kontoret. Han gillar den rediga lunchen på Ica Focus, hans nyfunna cykelintresse gör att han ofta rullar in i tid och saknas det kaffemuggar nån gång är det bara att hämta upp 6-7 st från Zaars skrivbord!

Är det du eller han som bestämmer på jobbet?
– Det är jag som bestämmer, såklart.. Jag har vart där längst, han är ju fortfarande en rookie!

En stabil back med ett bra skott och dessutom rightfattad. Beskriv dig själv som spelare?
– En trygg back med bra skott och spelförståelse över hela planen.

Vad vill du bidra med på planen kommande säsong?
– Vill bidra med stabilitet och trygghet både bakåt och framåt..

I omklädningsrummet – vilken roll intar du där?
– Försöker sprida glädje och bidra till den redan goa’ stämningen i laget..

Av det du hittills har sett, vilka kommer att leverera på lördag i premiären?
– Viktor har imponerat såklart men också sugen på att se mer av Mackan..

Din debut i seriesammanhang hänger lite i fara (pga. resa väl?). När du väl gör den, kan vi redan nu skriva upp ett skott upp i nättaket från din klubba och notera ditt första mål för klubben?
– Dagen då jag tar på mig den läckra Hovås tröjan för min första tävlingsmatchen för klubben är något jag ser fram emot. Som du säger så kommer det tyvärr att dröja lite pga jobb. Och det viktiga då är inte att hamna i målprotokollet utan att vi tar hem matchen. Men jag lovar att bomba motståndarens målvakt med ordentliga rökare.

Dolda talanger är alltid spännande, vad har du att bidra med som vi inte vet?
– Kan hela första versen av Forever Young med Alphaville!

Och så slår vi igen boken på nytt. Två intervjuer kvar. Håll utkik i din mailinkorg framöver Andreas!

1 kommentar
  • Anton