Victor, Markus och Philip har redan varit på tapeten. Så här dagen innan premiären skickar vi ut Daniel i bloggen. Den sista intervjun, med Andreas, kommer efter helgen på grund av halvdålig planering samt en känsla att det kan vara trevligare att lösa den efter matchen imorgon.

Vi börjar utan tanke på sport och innebandy. Hur var förra helgen?
– Helgen har varit fin. Spelat golf och badat jacuzzi. Skrapade ihop 33 pinnar på Delsjö Gk så jag är rätt nöjd. Utöver detta har mesta tiden lagts på studier. Mördande belastning på Chalmers just nu.

Och för att prata innebandy, som vi mestadels kommer att göra i intervjun, hur känns det att åter vara tillbaka på planen?
– Känns riktigt gött att spela igen får jag säga. Har gått på tok för lång tid sedan sist!

Magnus har du tidigare haft som tränare (då i Pixbos ungdomslag). Hur skulle du beskriva honom och hur är han nu jämfört med då?
– Mange är en go gubbe och smart coach. Back in the days var han som en far för oss yngre förmågor och en mycket bra och engagerad coach! Tror han har en del fina minnen från diverse turneringar!

För din egen del, vad har du för målsättning kommande säsong?
– Målsättningen för egen del är att komma i bra form (fysisk och spelmässigt) och kontinuerligt stänka dit en del kassar samt bidra med bra insatser under matcher och träningar.

Ett par träningsmatcher har det ju redan blivit. Hur är känslan hittills hos dig?
– Tycker det har gått Ok personligen, inte mer. Efter 7 års uppehåll är kroppen och klubbtekniken ruskigt rostig. Jäkligt roligt har det varit iaf och på den vägen kommer det fortsätta.

Och för lagets del – hur tycker du det har sett ut?
– Tycker vi spelat bra! Sköna lirare, bra spel och stort engagemang. Är övertygad om att vi tar hem serien och börjar med en riktigt bra seriepremiär.

Idag kör vi även en gammal klassiker – tre snabba:

Mål eller assist? Mål, finns det någon som på allvar hellre gör assist…
Att vinna med 2-1 eller förlora med 10-9? Vinna med 2-1, 10-9 luktar dåligt försvarspel vilket ogillas av en back.
Boxplay eller powerplay? Powerplay! Skönt att springa lite mindre

Och tillsist, hur slutar premiären?
– Vi vinner med 7-2

Spread the news om matchen imorgon. Någon extra person till läktaren ska man alltid kunna få med sig!