I den sista av intervjudelarna har vi för dagen med oss Andreas Gomér, som är den femte nytillkomna i årets upplaga av Hovås IBK.

Vinst och poäng direkt i debuten, hur känns det?
– Gott med vinst och min poäng får jag tacka en flyfotad bloggare (Blondinbella?) för, som förvaltade min chansartade passning.

För din egen del, vad tar du med dig respektive glömmer från matchen i söndags?
– Tar med mig en del handbollsklister, rollatorn, en hyggligt habil defensiv och min enda lyckade offensiva aktion. Vill helst glömma flertalet felpass och diverse obeslutsamma “flumräder” (Lisebergstema) på offensiv planhalva. Ett tveksamt byte får också tillskrivas min allmänt virriga karaktär.

Underläge 2-5 och det såg relativt mörkt ut – hur gick tankarna hos dig?
– Känslan var att vi skulle vända det. Tyckte vi var klasser bättre och jag var uppriktigt sagt inte särskilt imponerad av motståndet. Var dessutom grymt missnöjd med min egen tafatta offensiv.

Förra säsongen spelandes i division 6 och HisingsBacka och numera i division 4. Är det någon skillnad tycker du?
– Hisingskärra hade flera klasspelare, liksom Hovås, men jag tycker att vi har ett jämnare lag med många spelare som kan göra skillnad, vilket visade sig igår. Tror dock inte gårdagens match var särskilt representativ för vår kapacitet, vet att vi har mycket mer att plocka fram, det har man sett på träningarna. Skillnaden mellan serierna har jag svårt att uttala mig om, kanske jämnare i fyran?

Och egentligen, hur fann du Hovås IBK?
– Rekade lite på nätet, ville hitta ett lag som lirar på lagom nivå och med promenadavstånd från min lägenhet, hehe. Nä, men jag visste att Mats och Pelle lirade här också, vi har spelat ihop på Fysiken.

Utan att vara sådan får man väl lov att konstatera att du, tillsammans med den evigt unga Pelle, tillhör det lite äldre gardet i truppen. Vad vill du bidra med?
– Faktum är att jag är gammal nog att vara farsa till flera i laget och vem vet, det kanske jag också är.. på matchen hörde jag någon skrika: “- Markera farbrorn med skägget”, men jag kan hört fel. Kanske bara var någon som bad om en vattenflaska. Om jag bara kommer ifatt med kondisen och fysiken i övrigt hoppas jag, åldern till trots, kunna bidra med tempo, ett resolut närkampsspel och brytningar från backposition. Som forward fysisk bollhållare med ett hyggligt passningsspel. Jag blir mer konstruktiv högre upp i banan.

För din egen del, har du satt upp någon specifik målsättning till kommande säsong?
– Inget konkret, direkt. Har en identitetskris, vet inte om jag gör mig bäst som forward eller back. Vill få ut mer av min potential, producera mer.

Slutligen, vinst igår och ny match på söndag borta mot Skår IBK. Hur går det?
– Jag tror att vi höjer oss ytterligare och vinner med 12-4. Jag skjuter stenhårt på uppvärmningen, dock fyra meter över målet.

Med de orden tackar vi Andreas för visat intresse. Bloggen kommer nu övergå i ett lite mer normalt tempo vad det gäller inlägg. Senare i höst/under säsongen kommer ett nytt kapitel av “bloggen möter”. Än har vi inte fått några frivilliga spelare men då bjuder vi på hembesök, bildspel och granskning av den perfekta hooken och mer därtill.