Ändamålen helgar medlen sammanfattar ganska väl söndagens kamp på bortaplan mot Kungälv. Vi kom, trots ett sent avhopp från Kakan, till spel med tio man sedan Arvid beviljats permission från skärgårdslivet och kunnat rycka in i Kakans ställe. Tack för det.

Inför matchen handlade mycket om att få stopp på onödiga bolltapp och försöka vårda bollen så ömt som möjligt. I den första perioden lyckas vi också väldigt väl med det. Vi kunde i period nummer ett styra mycket av spelet och många byten handlade om passningar mellan back-center-forward. Kanske inte det mest publikvänliga, men fortfarande väldigt effektivt och nyttigt. I kombination med ett stort bollinnehav, och med resoluta avslut, kunde vi även vinna perioden med 0-3.

I matchens andra period börjar vi också bra. I tio minuter kändes det som att Kungälv mest lät oss trilla boll inom laget. Kanske blev vi väl bekväma för ju längre perioden gick tog Kungälv över mer och mer. Vi stod på hälarna, och löpstyrkan var inte riktigt där den borde när motståndarlaget bestämde sig för att börja springa. För Kungälvs del gav det också resultat och de kunde via ett backskott från “blå” (om det hade varit hockey, det vill säga) skjuta in 1-3-målet.

1-3 inför tredje (om jag nu inte helt tappat minnet, och de kvitterade i tredje perioden (?) (detta kan jag tyvärr inte faktakolla då jag saknar protokollet och det ej är inlagt)) och förutsättningarna var ganska klara. Vi måste börja springa och ta duellerna, annars kommer de knappa in på oss.

Sportlife börjar den tredje perioden bäst och har en hel del lägen för att kunna reducera. Hur som helst tar vi oss ur rävfällan och höjer nivån. När 5-6 minuter återstår – och resultatet fortfarande är 1-3 – är vi tillbaka på banan och jag tycker att vi avslutar den sista delen av matchen väldigt bra. Med ett stort lugn och tålamod kan vi gå segrande i kampen med 1-3. Målen gjordes av undertecknad, Erik och Ludde.

Sammantaget gör vi en solid laginsats. Sett till förutsättningarna med stor frånvaro och inte helt krya spelare känns det skönt att äntligen gå segrande ur Kastellegårdshallen. Vi håller oss även till det vi bestämt oss för inför matchen – att försöka hålla i bollen och minimera misstagen – vilket bäddar för tre poäng. Peter gör även en väldigt stabil insats i kassen vilket är en fröjd att se i just dessa matcher då vi inte producerar så mycket framåt.

Slutligen vill jag även berömma Pajen som inte spelade en minut men som genom hela matchen manade på oss övriga. Det är ovärderligt i just dessa matcher.

Nu rullar veckan vidare. Vi har två extremt viktiga träningar idag och i morgon innan vi tar emot Svartedalens IBK på fredag. Jag hoppas vi kan ladda om batterierna och förhoppningsvis är skadespöket på väg bort då både John, Victor och Tobias Martinsson är tillbaka i spel. Dessvärre har Arvid meddelat att hans lårskada hämmar än, och vila är ordinerad, men säsongen är samtidigt lång och det är inte fy skam att ha som sparkapital.

/#22 Coach