Mot våra eviga antagonister, som vår tidigare coach, Magnus Henriksson, alltid uttryckt det kunde vi under fredagskvällen säkerställa en stabil Hovås-seger. Matchen började inte helt optimalt då vi, på grund av en miss i den interna kommunikationen, saknade matchtröjor och även blev lite ställda av den tidiga matchstarten (18:10). Hur som haver, det stoppade inte oss denna kväll.

Matchen började helt klart i vår favör. Redan i de första bytena hade vi haft ett par fina lägen att ta ledningen och 4:36 in i perioden kom också ledningsmålet. 0-1 genom John Löfström på pass från Gustav Ståhl. Därefter följer ett cirka tio minuters spel utan att något av lagen lyckas få in bollen i nät. Efter 13:27 gör vi det förlösande 0-2-målet och sedan rullar det på innan perioden är slut (0-3 samt 0-4).

Inför matchens andra period talade vi om att absolut inte underskatta Mölndal, som i momentum är väldigt starka och kan rubba de flesta motståndarna med sin fysiska spelstil samt vilja att gå rakt på kasse. Sagt och gjort, i period fortsatte vi att trumma på. 0-4 blir 0-5 och senare 0-6. Därefter åker vi på en tvåminutare och tyvärr tappar vi då in dagens första mål bakåt, 1-6. Klockan stod då på 14:35 och det kunde ha varit starten på en liten upphämtning av Mölndal men idag blev det inte så. Gustav gör det mentalt viktiga 1-7-målet och sedan går vi ifrån till 1-10 innan det vankas periodpaus.

Till den tredje perioden väljer vi att lufta Pajen i mål och låta Peter vila lite. Mölndal börjar i tredje med att kasta skott till höger och vänster men Pajen är helt klart med på noterna. Jämfört med matchens andra period (1-6) blir den tredje väldigt målsnål. Vi gör 1-11 efter 3:40 och det är inte förrän 18:40, då Mölndal reducerar till 2-11, som det blir mål igen. Matchen slutar alltså med en klar seger till oss med 2-11.

I en match där samtliga ska ha beröm vill jag framförallt lyfta fram dagens “andralina” som spelade säkert men samtidigt kreativt under hela matchens gång. Ett tryggt grundspel med klara roller ger en trygghet och det är en ynnest att se detta från sidan. Absolut starkast bland utespelarna idag är Gustav, Kalle Olsson samt Erik. De tre individerna gör en fantastisk insats och visar prov på stor lagmoral i samtliga situationer. Gustav får äntligen poängproduktionen att lossna, Kalle Olsson är ett monster defensivt och Erik är precis överallt (förutom i poängprotokollet).

Sist men inte minst vill jag också framhäva våra målvakter, Peter och Pajen, som återigen levererar stabila insatser. Det ska sägas att Mölndal absolut inte var ofarliga men vi gör som lag en fin insats och lyckas framförallt att styra bort deras nummer 5 som kanske hade den bästa bössan på plan idag.

Med det sagt tar vi och firar spelledigheten i helgen och ser fram emot nästa vecka då Dingle kommer till stan. Förhoppningsvis kan vi ha lika goda toner efter den matchen!

Framåt!

• David
    9:22 e m, november 2016

Glömt är gamla sugmatcher! Mot toppen!!!

• Martin
    9:35 e m, november 2016