Under gårdagen – den 10’e juni – gick lagfesten samt årsmötet för Hovås IBK av stapeln. Under ett par trevliga timmar i Valmets anrika lokaler avhandlades såväl kommande års styrelseuppdrag, ansvarsområden och målsättning för klubben.

I styrelsen sker endast en förändring. Erik Palmquist tackar för sig i sitt ämbete som kassör och ersätts av Kalle Olsson som sedan sin tid i Linköpings Universitetslag kliver in med gedigen erfarenhet och ett imponerande CV. Rykten signerade kollegan Gustav Ståhl gör gällande att Kalle är “snål som fan” och således kan man lugnt säga att det är Eriks naturliga ersättare.

Styrelsen för kommande säsong ser ut på nedan vis:
Ordförande – Mats Johansson
Kassör – Kalle Olsson
Sekreterare – David Johansson

Ekonomiskt hämtade vi oss föregående säsong och detta var tack vare ett gediget arbete från den avgående Erik. Vi började med ett underskott i kassan på cirka 5000 kr och som ett år senare förvandlats till gröna siffror i bokföringen. Imponerande och tack för din tid, Erik!

Inom övriga Ansvarsområden har samtliga fått förnyade förtroenden. Det innebär att John Löfström tillsammans med Peter Martinsson fortsätter som ansvariga för klubben lagfester och att Pär “Pajen” Jansson, mot en ny bollväska, fortsätter som boll- och västansvarig. Den sistnämnda kunde tyvärr inte medverka under gårdagen på grund av sjukdom men vi hoppas på en fortsättning.

På tränarfronten kommer jag, Martin Jagbrant, att fortsätta.

Beträffande spelartruppen ser det ut som att vi får bibehålla i stort sett samma lag som fanns med förra säsongen. Den enda spelaren som tackar för sig är Jacob Johansson som provar vingarna på annat håll. Jacob kom till oss i samband med sin flytt till Göteborg men skadade sig tyvärr under Björnslaget och hann – dessvärre – aldrig debutera i seriespel. Stort lycka till, önskar vi!

Utöver Tobias “Buffy” Berg, som enligt egen utsago, jagas av 3-4 klubbar ser ingen annan spelare ut att lämna. Vi är dock tydliga med att notera att “Buffy” fortfarande tillhör Hovås IBK och hoppas självfallet på en fortsättning i föreningen.

Kommande säsongs träningstider är fortfarande inte skrivna i sten men som ser det ut kommer vi att träna tisdagar och torsdag och vid båda tillfällena i Lisebergshallen. Tisdagen blir samma tid som vanligt och som det ser ut blir det 18:30 – 20:00 som gäller på torsdagar.

Vidare bestämdes också att vi kommer att dra igång med träningar första veckan i augusti och sedan – precis som vi brukar – delta i Björnslaget som spelas i början av september.

Sist men inte minst delades priser för den avslutade säsongen ut.

Kalle Olsson tilldelades priset “Årets Hovåsare” för sin inställning och träningsvilja samt härliga personlighet. Kalle är den absoluta lagspelaren som alltid ger 100% och bidrar med positiv energi. Ett stort grattis till dig Kalle och tack för din medverkan via länk!

“Årets buse” gick den här säsongen till Anders “Kakan” Fröderberg med sina 36 minuter i båset. Extra imponerande att 32 av dessa kom vid samma tillfälle. Först mål och en assist, sedan 2 + 10 för Osportsligt uppträdande och slutligen Matchstraff 1. Grattis!

kakan

Robert “Arvika” Rosenquist tog hem priset som “Årets debutant” helt välförtjänt. Efter övergången från Hisingskärra IBK som Robert in med ny energi och visade prov på extrema skottegenskaper och en förmåga att ösa in mål. Vi ser med spänningen fram emot nästa säsong då Robban finns med i omgång 1.

Det finaste priset – “Årets spelare” – som röstas fram genom oss spelare gick den här säsongen till Peter Martinsson. Snart 51 år gammal är det bara att lyfta på hatten för Peter, den gûbben behöver ingen käpp. Peter är med all säkerhet den som ägnar mest tid åt innebandy i form av att själva träna, titta eller snacka innebandy. Utöver det bidrar han med en enorm vilja och strävan att fortsätta utvecklas och är tillsammans med Pajen en stor anledning till stabiliteten vi har kunnat bygga i det här laget. Ett enormt grattis!

Summerat kan jag säga att kommande säsong ser mer spännande ut än någonsin och det känns som att vi är både ett riktigt bra lag men också gott gäng vilket är extremt viktigt!

Framåt Hovås!